ADO haalt Griekse spits naar de Hofstad

ADO Den Haag staat op het punt de Griekse spits Nikos Karelis (28) aan te trekken, dat meldt  het dagblad Tubantia. Het is de bedoeling dat de in Heraklion geboren centrumspits een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen zal tekenen. Hij moet daarvoor nog eerst door de medische keuring komen.

Karelis stond tot afgelopen zomer onder contract bij het in de Engelse Championship uitkomende Brentford. Sinds deze zomer is hij transfervrij. Met de 1 meter 73 lange linksbenige aanvaller voegt de Haagse BVO nu een snelle technische spits aan de selectie toe.

De beste periode uit zijn carrière beleefde hij bij Panathinaikos en het Belgische Racing Genk. Voor de Griekse club scoorde hij 36 keer in 113 officiële wedstrijden. In België wist hij in 52 wedstrijden 29 keer het net te vinden. Daarna liep hij een zware knieblessure op. Sindsdien wordt zijn voetballoopbaan gekenmerkt door aanhoudend blessureleed.

De Belgen verhuurde hem voor een seizoen aan PAOK Saloniki. Vervolgens vertrok hij transfervrij naar Brentford.

Nikos Karelis kwam 19 keer uit voor het Griekse nationale elftal. Hij scoorde tijdens deze interlands drie keer.

Foto: Wikipedia

Geef een reactie