Rijswijker Maarsen met Meijer Nederlands kampioen padel

Uriël Maarsen uit Rijswijk is samen met Bram Meijer Nederlands kampioen geworden bij het padel.

Op de padelbanen van Padel Dam in Amsterdam zijn zondag de finales van de Nationale Kampioenschappen padel gespeeld. Bram Meijer en Uriël Maarsen zijn de winnaars bij de heren, Milou Ettekoven en Tess van Dinteren bij de dames.

In de herendubbel gingen de als eerste geplaatste Bram Meijer en Uriël Maarsen er met de titel vandoor. In de finale boden Peter Bruijsten en Berend Boers goed weerstand, maar ze konden niet verhinderen dat Bram en Uriël wederom Nationaal Kampioen werden.

De spanning zat bij de dames vooral in de halve finales, zo konden Rosalie van der Hoek en Chayenne Ewijk hun duel tegen Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings pas beslissen in de tiebreak van de derde set. In de finale maakten vervolgens de als eerste geplaatste Milou Ettekoven en Tess van Dinteren hun favorietenrol waar. De wedstrijd ging met 7-5 6-2 naar Milou en Tess. 

Eerste NK na fusie

Bart Keuper, Bestuurslid Padel bij de KNLTB, kijkt vol tevredenheid terug op een succesvol en plezierig NK voor jeugd, senioren en veteranen: “Na de fusie tussen de KNLTB en NPB (Nederlandse Padel Bond) zijn dit de eerste Nationale Kampioenschappen. Hiermee ligt de tijd van twee, los van elkaar staande nationale kampioenschappen achter ons. De NK Padel is daarom het enige echte kampioenschap in Nederland.”

Foto: KNLTB

Geef een reactie