Oefenwinst ADO op Almere City

In de tweede oefenwedstrijd heeft ADO zaterdagavond het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende Almere City met 2-1 geklopt. Onder het toeziend oog van 603 toeschouwers toonde de Hofstadbewoners  zich uiteindelijk de sterkste.

In de eerste zestig minuten deed de thuisploeg zeker niet onder voor de selectie van trainer Aleksander Rankovic waarbij Hagenaar Thomas Verheydt namens de gastheer tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer was. Hierna profiteerde ADO vervolgens van die gemiste kansen en was het Amar Catic die een voorzet van Boy Kemper koppend  achter de doelman van de thuisploeg  tegen de touwen werkte.  Na in totaal een uur speeltijd stapten aan beide kanten elf nieuwe spelers het veld op. Na deze wisseling van de wacht werd het tempo allengs langzamer in het bloedhete Yanmar Stadion waar ook extra drinkpauzes werden ingelast om de spelers fysiek enigszins te ontzien. Hierna nam ADO het heft steeds meer in handen wat na enkele gemiste kansen toch de 2-0 opleverde door een benutte rebound van Sem Steijn.

Toch komt de thuisploeg nog voor de tweede ‘rust’ nog terug door een treffer van aanvoerder Tim Receveur. Ook de bij de Hagenaars in het veld gekomen Erik Falkenburg was gevaarlijk want zijn stiftbal belande op de paal. Enkele minuten voor tijd zorgde doelman Mike Havekotte met een redding op een schot van Riley Reemnet dat de winst in Haagse handen bleef.

Opstelling ADO Den Haag eerste blok: Zwinkels, van Ewijk, Pinas, Bijen, Kemper, Boussakou, Immers, Goosens, Bakker, Bourard, Catic.

Opstelling ADO Den Haag tweede blok: Havekotte, Polley, Beugelsdijk, Amofa, Meijers, Steijn, Rieder, de Boer, Estevvez Tsai, Rottier, Falkenburg (105 min. Essabri). 

Tekst: Rob Blankenstein / Foto’s: Ron Baltus (sportshots.pro)

Geef een reactie