Die Haghe vergeet te winnen tegen koploper KVS

Op het zonovergoten terrein van Die Haghe (maar met een behoorlijke wind) stond deze week de ontmoeting met koploper KVS op het programma. Het werd het een wedstrijd met twee gezichten: de eerste helft hadden `De Kanaries` het betere van het spel en de tweede helft ´De Vissen`. De punten werden dus verdeeld.

Brutaal

Direct na het beginsignaal moest de wedstrijd worden stilgelegd omdat een sfeeractie met rookpotten van supporters het spelen belemmerde. Na zo´n 5 minuten was dit verholpen en kon de wedstrijd echt beginnen tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Die Haghe nam brutaal het heft in handen en wist snel op 2-0 te komen, direct gevolgd door de eerste tegentreffer van KVS. Daarna moest het talrijke aanwezige publiek lang wachten op een volgende treffer, want de spelers hadden duidelijk moeite met de wind.

Pas halverwege de eerste helft ging het beter en liep Die Haghe in de 22ste minuut uit naar een 7-2 voorsprong. Dit was zeker niet geflatteerd want de ploeg van coach Tim Abbenhuis speelde geduldig en zeer geconcentreerd. Ze lieten KVS alleen van ver schieten en deze ballen werden dan door de wind over of naast de korf geblazen. Bij rust was het verschil met 9-4 hetzelfde en was men benieuwd of de jonge garde van Die Haghe dit vol kon houden.

Ommekeer

Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Het lukte KVS niet om dichterbij te komen, dus brachten ze wissels en het fysieke aspect in het spel, waardoor KVS het gat langzaam begon te dichten. Die Haghe begon onrustiger en steeds vaker korte aanvallen te spelen. De Scheveningse ploeg heeft natuurlijk veel meer ervaring op dit niveau en dat werd nu zichtbaar. Met nog 5 minuten te gaan was het gat bij 12-12 gedicht. Iedereen wachtte in spanning op de genadeklap, die in de eerste wedstrijd ook in de slotfase werd uitgedeeld. De 12-13 vlak voor tijd kwam er ook en iedereen dacht dat de winst naar Scheveningen ging. Maar Die Haghe wist toch nog ergens de energie vandaan te halen om een goede aanval te spelen die alleen onreglementair kon worden afgestopt. Met de netjes benutte strafworp werd de eindstand op 13-13 bepaald.

Stand

KVS blijft uiteraard de koploper met 3 punten voorsprong en lijkt op weg naar de titel. Die Haghe volgt op 3 punten en daarmee behoudt het de kans om volgend seizoen in de Ereklasse te gaan spelen. Nummer 3 SKF en Dindoa volgen op 4 punten en ij moeten hopen op 3 misstappen van Die Haghe.

Redactie: Die Haghe
Foto’s: Marc Gerritsen