Eerste zilverwerk beloften ADO Den Haag Vrouwen in nieuwe seizoen

Na een eerste weekje trainen kwamen de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag in actie op het toernooi om de Next Level Cup van PEC Zwolle. De vernieuwde Haagse selectie kwam net iets tekort voor de hoofdprijs. De meiden onder 17 speelden gelijk in een oefenduel met de jongens onder 15 van HMSH.

Beloften snel vertrouwd

Met veel nieuwelingen uit de onder 17 en twee van buiten (doelvrouw Tessa van Loon van de beloften van Excelsior en Donna Tholel van Feyenoord) en onder Lisa Guijt als nieuwe trainer zag het spel van de beloften in Zwolle er snel weer vertrouwd goed uit. Tegen het Amerikaanse opleidingsteam van New Jersey Premier FC leidden veel balbezit en de nodige kansen nog niet tot een doorbraak. Ook de krachtmeting met de beloften van PEC Zwolle eindigde in een brilstand. In de beslissende derde poulewedstrijd tegen Excelsior haalde de Haagse ploeg eindelijk uit. Met een onvervalste hattrick schoot spits Floor Bol haar ploeg naar de halve finale. 

Om de eindstrijd te bereiken, moest ADO Den Haag afrekenen met leeftijdgenoten van SGS Essen. Pools jeugdinternational Siwa Kuprowska bracht haar ploeg vliegensvlug aan de leiding. Die voorsprong lieten de beloften niet meer in gevaar komen. Integendeel, met een Doppelpack bepaalde Jasmijn Windhorst de eindstand op 3-0. Tegenstander in de finale was de beloftenploeg van FC Utrecht. De Domstedelingen slaagden er vroeg in Tessa van Loon te passeren. Daarna had ADO Den Haag wel een overwicht en creëerde genoeg mogelijkheden, maar de gelijkmaker was het team van Lisa Guijt niet gegund.

Zure druif na puik optreden onder 17

Op bezoek bij de jongens onder 15 van HMSH kenden de meiden onder 17 zaterdagmorgen  een vliegende start. Na een prima actie van Babette van Dijk was nieuwkomer Famke de  Krijger (afkomstig van DSVP) dicht bij de openingstreffer. Via een HMSH speler caramboleerde de bal net naast. De thuisploeg bezorgde daarna de verdediging van de gasten het nodige werk. Toen De Krijger aan de overkant nog eens gevaar creëerde, leverde een handsbal een strafschop op. Diya Poedai gaf de keeper geen kans: 0-1. Die voorsprong stond een klein kwartier op het scorebord. Toen sloeg HMSH in tweede instantie toe uit een vrije trap: 1-1. In de rust werden de ADO Den Haag-meiden door HMSH getrakteerd op druiven. Gesterkt gingen zij daarna op zoek naar de zege. Zestien minuten na de pauze was De Krijger opnieuw niet te houden. Oog in oog met de doelman schotelde zij Van Dijk de 1-2 op een presenteerblaadje voor. HMSH kwam nog eens terug toen de ADO defensie zich te goedgeefs toonde: 2-2. Die fout leek hersteld toen Fien Reijers het doel vond. Helaas hadden scheids- noch grensrechter gezien dat de bal de lijn was gepasseerd. Opnieuw Reijers (rakelings over), Van Dijk (stop) en De Krijger (tegen de keeper en naast) slaagden er niet meer in de verdiende winnende goal te produceren.

Redactie : Roeland Gelink

Foto’s : Niels Piay