Storks deelt de punten met het 2e team van Neptunus (Tridents)

De honkballers van Storks zijn het afgelopen weekend tweemaal in actie gekomen. Tegen de koploper van de 1e klasse, het tweede team van Neptunus (genaamd Tridents), pakten de mannen van coach Adja Bernardus twee punten. Vrijdag in Rotterdam werd er ruim verloren (11- 2) maar zondagmiddag in Kijkduin werd er knap revanche genomen (9 – 4).     

Vrijdag

In de eerste ontmoeting in Rotterdam in het Familie Stadion stond er na negen innings een 11 – 2 eindstand op het scorebord. De Hagenaars troffen het niet dat de Rotterdammers enorm sterk aan slag waren. Rick van Zwet die op de werpheuvel begon voor de bezoekers moest in de 7 innings dat hij actief was 10 punten toestaan waarna Matthew Suijker het van Van Zwet overnam. Suijker gooide de wedstrijd uit en moest nog 1 punt toestaan.

Opvallend aan slag

Kilian Ridder was aan slag de meest opvallende Hagenaar door een paar goede hits maar die waren niet voldoende om de wedstrijd nog echt spannend te maken.

Jeugdige versterkingen

In het Familie Stadion maakten Sem Bosmans, Pepijn Wagenmaker en Luuk van Leent, normaliter uikomend in het 2e team van Storks, hun opwachting. Met name Bosmans deed van zich spreken door vanuit het rechtsveld na een hit Louis Jay van de thuisploeg na een aangooi naar de 1e honkman van de Kijkduinbewoners de Rotterdammer uit te gooien.

Zondag

Op het Schapenatjesduin waren de bordjes duidelijk verhangen. De thuisploeg nam duidelijk revanche. Storks was aanvallend goed op dreef mede te wijten aan de pitching van de gasten die duidelijk, in vergelijking met vrijdag, ondermaats was door veel 4 wijd te gooien. Met 5 hits, waarvan Jurriaan Dijk het merendeel opeiste, wist de ploeg uit Kijkduin de winst te pakken.

Pitching

Twan Naessens begon als startend pitcher en gooide een fantastische wedstrijd en hield het 7 innings vol waarin hij maar 1 punt tegen kreeg. Floris de Vos, die de 8e inning nodig had om warm te draaien en waarin hij 3 mensen van de bezoekers over de thuisplaat zag komen, hield met zijn veld in de 9e inning de rijen gesloten en gooide de wedstrijd goed uit.

Volgend weekend

Komende zaterdag (15 juni) ontvangt Storks in Kijkduin Sparks uit Haarlem, aanvang: 13.00 uur ! Zondag is dan de return in het Noordersportpark in Haarlem.

Stand

Storks neemt in de stand nu de 7e plaats in met 16 punten uit 15 wedstrijden.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s vrijdag: Robert Bos