HGC heren 1 degradeert uit hoofdklasse

HGC heren 1 is voor het eerst uit de hoofdklasse gedegradeerd. Het tweeluik met Hurley werd verloren nadat HGC in het allerlaatste duel toch nog het vege lijf leek te gaan redden.

Afgelopen zaterdag ging het goed mis in het eerste deel van de wedstrijd. De ploeg kwam op een 0-4 achterstand maar wist op ongelooflijke wijze dit terug te brengen tot 3-4 en als morele winnaar van het veld te stappen. Deze moraal werd zondag in daden omgezet. HGC nam door Sam Figge brutaal de leiding en begon in een ontsnapping te geloven toen Seve van Ass de 0-2 in het doel schoot.

In de fase na de 0-2 liet HGC, mede door uitstekend keeperswerk, kans op kans op de 0-3 liggen waardoor Hurley in de wedstrijd bleef. 6 minuten voor tijd sloeg het noodlot voor HGC toe toen Deegan Huisman de 1-2 binnenschoot. In het resterende deel werd niet meer gescoord waardoor shootouts de beslissing moesten brengen.

Jan van ‘t Land en Boris Stomps miste in de cruciale serie voor HGC, waarna Floris van Son de vierde poging van Hurley raak schoot en Hurley de promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligde. Voor HGC een hard gelag, uithuilen en opnieuw beginnen en gezien de situatie waarin de club verkeert, de eigen jeugd de kans geven zich te bewijzen en te ontwikkelen naar topniveau.