Video en update foto’s|Honkballers Storks delen de punten met 2e team Hoofddorp Pioniers

De honkballers van Storks hebben het afgelopen weekend de punten gedeeld met Hoofddorp Pioniers 2. Zaterdag in Kijkduin gingen de Hagenaars nog met 4 – 6 onderuit maar een dag later in Hoofddorp nam de ploeg van coach Adja Bernardus middels een 9 – 7 overwinning de punten mee naar Den Haag.

Zaterdag

Op het Schapenatjesduin begon de thuisploeg best wel sterk door 2 punten te scoren in de 1e inning. Hierna was het slagkruid grotendeels verschoten want aan slag wist Storks nagenoeg niets meer te presteren. De voorsprong bleef tot aan de 5e inning met 2 – 1 intact. De eerste vijf innings stond Floris de Vos voor de Kijkduinbewoners op de heuvel. Bij het begin van de 6e inning werd hij afgelost door Mark Hazebroek die 4 punten moest toestaan ondermeer door veel 4 wijd te gooien en geraakt werper. Rick van Zwet was de laatste twee innings de ‘closing’ pitcher voor de thuisploeg. Uiteindelijk stond er na negen innings een 4 – 6 eindstand op het scorebord.

Te weinig hits

Zoals bovenstaand al aangegeven ontbrak het deze middag aan voldoende hits, welgeteld 6 waarvan Sem Cloo er 2 voor zijn rekening nam. Het euvel van deze zaterdag was ook dat er veel mensen op de honken werden achter gelaten. Positief was wel het verdedigende veldspel waarbij slechts één fout te noteren viel.     

Zondag

Op het sportpark in Hoofddorp namen de Hagenaars revanche voor de dag eerder geleden thuisnederlaag. Na 9 innings stond er nu een 7 – 9 eindstand op het scorebord. De Hoofddorpers begonnen sterk aan de wedstrijd en namen een voorsprong waarbij ze in de 3e inning meerdere mensen over de thuisplaat wisten te krijgen. In die fase kon Storks door de dominantie van de pitching van de thuisploeg aanvallend weinig uitrichten. Dat veranderde toen de eerste pitcher werd afgelost waardoor de bezoekers meer wisten te slaan en het team van coach Adja Bernardus de achterstand vanaf  de 7e inning uiteindelijk wist om te draaien in een voorsprong van 2 punten wat genoeg was voor de winst.

‘Beslissende’ hit

De belangrijkste hit aan Haagse kant kwam op naam van Jurriaan Dijk die met zijn hit twee teamgenoten over de thuisplaat kreeg wat genoeg was voor de overwinning.  

Pitchers

Twan Naessens was deze middag de eerste zes innings de man op de heuvel, Matthew Suijker nam daarna de laatste drie innings voor zijn rekening waarin de thuisploeg nog maar 1 punt wist te scoren.

Versterking

De Schapenatjesduinbewoners konden dit weekend  in de persoon van Ty de Windt ook een nieuwe speler verwelkomen.

Stand 1e klas

In de stand nemen de Hagenaars nu een middenmoot positie in met 12 punten uit 10 gespeelde wedstrijden. De eerstkomende wedstrijden zijn in het weekend van 25 en 26 mei waarbij op zondag om 13.30 uur in Kijkduin Euro Stars dan de tegenstander is.

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Andres Brodsjo