Honkballers Storks komen in thuisduel tekort tegen Euro Stars

De honkballers van Storks kwamen dit weekend maar eenmaal in actie. De uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Euro Stars werd afgekeurd en wordt komende dinsdag (28 mei, aanvang: 19.30 uur) in gehaald.

Zondag

Zondagmiddag op het Schapenatjesduin in Kijkduin kon er wel worden gehonkbald. Zonder coach Adja Bernardus die op vakantie was begon de ploeg uit Capelle a/d IJssel aan de wedstrijd. In de 1e inning kwamen de bezoekers op het pitchen van Twan Naessens op een 0 – 1 voorsprong een stand die tot de 4e inning bleef staan. De bezoekers voegden in hun slagbeurt er 1 punt aan toe zodat de tussenstand op dat moment 0 – 2 werd. In de gelijkmakende slagbeurt kreeg de thuisploeg het 2e en 3e honk bezet maar slagman Roy Winkel slaagde er niet in om een teamgenoot over de thuisplaat te krijgen. Naessens kreeg het hierna moeilijker wat resulteerde in een paar dubbels waardoor de bezoekers de voorsprong konden uitbouwen naar 0 – 5.

Slotoffensief

De Kijkduinbewoners slaagden er toch nog in om wat terug te doen door twee man over de thuisplaat te krijgen. Er had meer ingezeten als Storks niet tot viermaal aan  toe mensen op het 2e en 3e honk had achtergelaten en waardoor de thuisploeg te weinig runs scoorde. De eindstand die na negen innings op het scorebord stond werd daardoor 2 – 5. Floris de Vos nam vanaf de 8e inning het pitchen over van startend pitcher Twan Naessens en gooide de wedstrijd dan ook uit.

Stand in de 1e klasse

Ondanks het verlies blijven de Hagenaars in de middenmoot staan met 12 punten uit 11 wedstrijden. Tegenstander Euro Stars staat twee plaatsen (4e) hoger op de ranglijst.

Komende wedstrijden

Zoals bovenstaand al aangegeven komt Storks komende dinsdag al in actie bij Euro Stars en komend weekend ontvang het team van coach Adja Bernardus in Kijkduin om 13.30 uur HCAW 2 waarna daags erop in Bussum de return volgt. 

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo