Geweldig Oranje-cricketfeest, vrijdag 24 mei laatste kans!

De NORDEK T20 TriSeries met Nederland, Ierland en Schotland aan de Groene Zoom (naast Wilhelmus en achter Yuverta, het voormalige Wellant College) zijn tot nu toe een ongekend cricketsucces met een prima sfeer en zo’n 1.500 toeschouwers. Op zaterdag versloeg Nederland Schotland met 167-126. Op zondag won Ierland een zinderend duel met slechts één run verschil. Op woensdag 22 mei (Nederland-Schotland om 17.00 uur) en vrijdag 24 mei (11.00 uur) zijn de laatste wedstrijden van Oranje, Nederland – Ierland op VCC.

Schotland (dertiende van de wereld) en Nederland (vijftiende) houden elkaar over het algemeen redelijk in evenwicht. Nederland maakte eerst battend 167 runs, met VCC’er Michael Levitt (43 runs) als topscorer en Vikram Singh een goede tweede met een razendsnelle 39 runs van achttien ballen.

Schotland leek al snel in de touwen te hangen na de val van drie wickets, maar goede scores van Berrington (39) en Cross (49) brachten de Schotten terug in de wedstrijd. Bowlers Doram, Van Beek en Kingma, die Man van de Wedstrijd werd met vier wickets, sloegen echter precies op tijd toe. Schotland kwam niet verder dan 126 runs.

Een dag later kreeg het publiek een absolute klassieker voorgeschoteld. Oranje stond Ierland in de slotfase van de Ierse slagbeurt te veel runs toe (150 in totaal). Dankzij O’Dowd (33) en De Leede (32) lag Oranje toch redelijk op koers om dit te overtreffen, maar het verloor een aantal wickets en leek kansloos toen het twintig runs moest maken in de laatste zes ballen voor een overwinning. Tim Pringle sloeg echter enkele runs en twee zessen. Twee runs van de allerlaatste bal zou genoeg zijn voor een gelijkspel. Het werd een single en de Ieren kwamen in dit fantastische cricketspektakel met de schrik vrij.

Op woensdag 22 mei speelt Nederland op de Groene Zoom in Den Haag nogmaals tegen Schotland (om 17.00 uur) en op vrijdag 24 mei tegen Ierland om 11.00 uur. Toegang is gratis; een fantastische mogelijkheid om eens kennis te maken met de ’King of Sports’.

Foto (vrij van copyright): Vikram Singh slaat de bal voor zes runs het veld uit (foto: KNCB/Catch of the Day)