Drie Haagse cricketteams plaatsen zich voor T20-finaledag op 26 mei

Naast wedstrijden die zes uur duren, is er een kortere variant die drie uur duurt. In deze korte en populaire wedstrijdvorm plaatsten drie teams in de Haagse regio zich: HBS, HCC en VCC. De vierde finalist is VRA uit Amstelveen.

VCC speelde tegen HBS op het bijveld omdat het hoofdveld werd klaargemaakt voor een interlandreeks van Nederland. De gemeente had het tweede veld schitterend kort gemaaid, waardoor het goed liep.

Na een bliksemstart van de Hagenaars ving Gavin Kaplan topbatsman Walbrugh op zijn eigen bowlen (37/1/4.5). Reese Mason gaf wat kansjes weg, maar hield stand. Vooral dankzij Lehan Botha (69 runs) werden er 58 runs gemaakt voor het tweede wicket. HBS eindigde op een hoge eindscore, 190 runs voor het verlies van zes wickets. Mees van Vliet nam twee wickets voor 25 runs, Gavin Kaplan 3-31.

Voordat het hard begon te regenen, maakte VCC 56 runs in iets meer dan vijf overs met een spijkerharde 18 not out van Ryan Klein. Omdat de regen en een spekgladde kunstgraspitch verder spelen onmogelijk maakten, traden de Duckworth/Lewis-regenregels in werking. Die wezen op winst voor VCC.

HCC verslaat VCC

Bij een stand van 19/3 zag het er voor VCC niet goed uit, maar enkele partnerships van rond de dertig runs en een goede innings van Laurens Boissevain (40 runs) tegen zijn oude club zorgden toch nog voor een eindscore van 140 runs.

Met Viv Kingma (interlandverplichtingen) alleen aanwezig als toeschouwer was de Voorburgse aanval verzwakt. HCC’ers McInerney en Staal profiteerden optimaal met 60/0 na de eerste Powerplay.

McInerney werd gedropt op 59. De misser was niet duur, want even later pakte Stijn de Leede de lefthander wel met een goed getimede sprong op de mid wicket boundary. In dezelfde over cleande Floris de Lange (weer goed met 3-28) Boris Gorlee met een full toss. Met minder dan een run per bal gevraagd kwam HCC echter niet meer in de problemen. Hidde Overdijk maakte het bekwaam af.

Door deze resultaten staan er – naast VRA uit Amstelveen – maar liefst drie teams uit de Haagse regio op de T20-finaledag om 26 mei. Deze wordt gehouden op het veld van VCC aan de Groene Zoom 20 in Den Haag, met wedstrijden om 10.00 uur, 13.30 uur en 17.00 uur. Toegang is gratis.

Stand T20: HCC 8-12, VCC 9-14, HBS 7-10, VRA 9-10.

Foto (vrij van copyright): Laurens Boissevain (40 runs) werd topscorer voor VCC tegen zijn oude club HCC (foto: Catch of the Day BV)