Algemeen directeur ADO Den Haag vol schaamte: ‘We gaan dit keihard aanpakken’

Voor ADO Den Haag eindigde het seizoen zaterdag met een enorme deceptie. Niet alleen werd er in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs met liefst 7-1 verloren van Excelsior, ook lieten de ADO-fans zich van hun slechte kant zien door vrij massaal vuurwerk op het veld te gooien. Algemeen directeur van ADO Natascha van Grinsven-Admiraal is niet te spreken over de acties van de fans.

Vlak voor het rustsignaal was het al zo goed als duidelijk dat het seizoen van ADO zaterdagavond zou eindigen. Na de 4-0 van Excelsior, een kleine vijf minuten voor rust, hadden de supporters van de bezoekers genoeg gezien. Zij gooiden vuurwerk op het kunstgrasveld, dat de kleine brandjes als gevolg van het vuurwerk slecht verwerkte, met schroeiplekken en een op bepaalde delen oneven veld tot gevolg.

“Tja, wat kan ik zeggen?”, reageert Van Grinsven-Admiraal op de verslaggever van ESPN, die wil weten ‘wat voor avond dit voor ADO was’. “Ik schaam me kapot voor de supporters. Wij schamen ons allemaal kapot. Het is echt verschrikkelijk wat hier gebeurt.”

“Dit is het moment om achter je club te gaan staan. Ze hebben de club ten schande gebracht. Het is echt verschrikkelijk, ongelooflijk. Wij zijn er stuk van om heel eerlijk te zijn. We hebben het hele jaar hard gewerkt aan een nieuw ADO Den Haag en dat is in één klap weer weg. Wij gaan dit keihard aanpakken. Wij feliciteren Excelsior en onze excuses aan de club en alle bezoekers hier in het stadion. “Op de vraag wat de algemeen directeur precies met ‘keihard aanpakken’ bedoelt, wilde zij geen concreet antwoord geven. “Ik wil het hier eigenlijk bij laten als je het niet erg vindt.”

Redactie: Rob Blankenstein
Bron: ESPN
Foto Angelo Blankenspoor