ADO Den Haag komt met de schrik vrij tegen De Graafschap

Na de verdiende winst afgelopen dinsdag stond zaterdagavond de return in de eerste ronde van de play-offs in het Bingoal Stadion tegen De Graafschap op het programma. Na een 2 – 0 voorsprong bij rust kwam de thuisploeg uiteindelijk nog met de schrik vrij door met 2 – 2 gelijk te spelen. De laatste twintig minuten speelden de Hagenaars met tien man nadat Amir Absalem met tweemaal geel de douche kon opzoeken.

Sfeeracties

Met sfeeracties van beide supportersgroepen zat de stemming in de Hofstad er meteen in.

Strafschop ?

Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg goed weg toen een overtreding van Silvinho Esajas in de zestien op David Flakus Bosilj door scheidsrechter Alex Bos weggewoven werd.

Alex Schalk

Beide teams deelden al snel wat speldenprikjes uit, voordat Alex Schalk na 23 minuten de score opende. De ADO-aanvaller kreeg de bal van Amir Absalem, kroop voor zijn man en schoot raak. Hij liet het Bingoal Stadion zodoende al snel ontploffen. Het werd zelfs nog mooier voor de Haagse Bomber, want na 36 minuten liet De Graafschap hem vrij bij een hoekschop van Daryl Van Mieghem waarna de Bredanaar de 2 – 0 tegen de touwen kopte. Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op en niets wees erop dat de Hagenaars het in de tweede helft nog moeilijk zouden krijgen.

Billenknijpen

ADO leek op rozen te zitten. Maar de Superboeren gingen alles of niets spelen en  brachten gelijk na rust twee wissels in met ondermeer Ralf Seuntjens die Devin Haen afloste in de spits. De wedstrijd was nauwelijks hervat toen de supporters van de bezoekers het nodig vonden om vuurpijlen vanuit het bezoekersvak het veld op te schieten. Na de onderbreking was Schalk dichtbij de 3 – 0 maar doelman Thijs Jansen voorkwam deze zogenaamde vorentscheidung. Het was halverwege Ralf Seuntjes die van dichtbij de aansluitingstreffer aantekende (2 – 1) nadat Nick Marsman de kopbal van Philip Brittijn nog had weten te keren.

Geloof

Het geloof keerde daarmee een beetje terug in de ploeg van trainer Jan Vreman. Jeffry Fortes bracht de spanning een kwartier voor tijd helemaal terug door prachtig raak te koppen in de kruising (2 – 2).

Domme rode kaart

De situatie leek nog penibeler te worden voor ADO, toen Amir Absalem zijn tweede gele kaart kreeg omdat hij de bal wegschoot. Het was daarna razend spannend. Alexander Büttner was gevaarlijk, Nick Marsman moest redden na een klutssituatie en in de allerlaatste seconden kreeg Seuntjens de bal er nét niet in.

Halve finale

ADO staat zodoende in de halve finale van de play-offs, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander is. De meest waarschijnlijke tegenstander is Excelsior, maar ook RKC Waalwijk is nog een mogelijkheid. Komende woensdag (22 mei) om 18.45 uur in het Bingoal Stadion is de eerste wedstrijd, aanvang: 18.45 uur.

Karakteristieken

ADO Den Haag – De Graafschap :  2 – 2  (2 – 0)

Scoreverloop : 23e min. 1 – 0 Schalk, 36e min. 2 – 0 Schalk, 67e min. Seuntjes, 74e min. 2 – 2 Fortes,

Gele kaarten : v.Mieghem, Koudossou(ADO Den Haag), Warmerdam (De Graafschap)
Rode kaart : Absalem (2xg)(ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Alex Bos

Toeschouwers : 9.195

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Asante (68/Koudossou), Waem, v.Mieghem (89/v.Hintum),Veerman (68/v.d.Sande), Christensen (77/de Bruin), Absalem, Esajas (89/Sürmeli),Vlak, siereveld, Schalk

Opstelling De Graafschap : Jansen, Schenk, Kaak (46/Britttijn), Bosilj (62/G.Büttner), Warmerdam, Haen (46/Seuntjes), Hardeman, Hillen (63/ Mahi), Fortes, A.Büttner, Őnal

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Pepijn Sonderen