VCC klinisch langs VOC in eerste T20 van het seizoen

VCC had de top order batsmen O’Dowd, Berry en De Kok snel te pakken. Edwards en Seelaar was het te breken partnership. Toen Laurens Boissevain Seelaar (topscorer met 18) knap ving, was de tussenstand 51 voor vier wickets. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de Rotterdammers. Het had geen enkel antwoord op de gevarieerde Voorburgse aanval (waarin Ryan Klein met 3-14 weer nadrukkelijk hengelde naar een basisplaats in Oranje) en struikelde naar 93 all out (Shariz 2-12, Mees van Vliet 2-8). Hoewel VCC nog vijf wickets verloor, klaarde Noah Croes (33 not out) de klus in 12.4 overs.

Op dinsdag 6 juni vertrekt de Nederlandse cricketselectie naar Zimbabwe voor WK-kwalificatie in de 50-overvariant; Nederland heeft zich al geplaatst voor het WK in de korte spelvariant T20.

VCC’ers Levitt, Croes, Kingma, Klein, Shariz en Van Beek zullen in Harare worden vergezeld door hun voormalige teamgenoten Aryan Dutt en Bas de Leede, waarmee de Voorburgse inbreng in Oranje groter is dan ooit.

Rechtenvrije footo: Ryan Klein bowlt VOC-batsman Max Hoornweg  (foto: Catch of the Day BV)