Leimonias FDJ Advocaten prolongeert titel Kia Eredivisie Gemengd in eigen huis

Leimonias FDJ Advocaten heeft voor de 24ste keer de landstitel in de Kia Eredivisie Gemengd veroverd. In een zinderende finale van de play-offs was de Haagse club te sterk voor Greenberg Nielsen Zandvoort.

Het finaleweekend werd op Leimonias gehouden, doordat de club uit Zuid-Holland vorig jaar ook de beste van Nederland in de gemengde competitie was. Leimonias FDJ Advocaten plaatste zich als nummer één van de reguliere competitie voor de play-offs. In de halve finale werd provinciegenoot Naaldwijk met 4-2 verslagen.

In de andere halve finale sloeg Greenberg Nielsen Zandvoort zich via Schoonderbeek Bouw ALTA naar de eindstrijd.

De titelstrijd ging lange tijd volledig gelijk op. Namens Leimonias FDJ Advocaten versloeg Andrea Lazaro Gracia Lesley Pattinama-Kerkhove met 6-3 6-0. Quirine Lemoine bracht Greenberg Nielsen Zandvoort langszij door Isabelle Haverlag met 6-2 6-1 aan de kant te zetten.

De singles bij de mannen werden ook eerlijk verdeeld. Jesper de Jong was met 6-1 6-1 duidelijk een maatje te groot voor Max Houkes. De sterke Spanjaard Javier Barranco Cosano, die tot dan toe al zijn singles had gewonnen, kende alleen in de openingsset tegen Alec Deckers tegenstand. Hij won met 7-6(3) 6-1 en bracht daarmee de finale weer in volledig balans: 2-2.

De dubbels moesten de beslissing brengen. Lazaro Garcia en Haverlag wisten in straight sets het duo Lemoine/Pattinama-Kerkhove te verslaan: 6-4 6-4 en sleepten daarmee het belangrijke derde punt binnen.

Dat betekende dat Leimonias FDJ Advocaten aan slechts één gewonnen set genoeg had om de landstitel voor het tweede jaar op rij binnen te slepen. De eerste set werd echter met 7-5 gewonnen door Zandvoorters Bart Stevens en Sander Arends.

Aangemoedigd door het thuispubliek wisten Barranco Cosano en Michiel de Krom het tweede bedrijf met maar liefst 6-0 naar hun toe te trekken, waardoor Leimonias FDJ Advocaten niet meer kon worden achterhaald.

De derde set werd niet meer gespeeld, maar de champagne wel ontkurkt. De einduitslag werd bepaald op 3-3 met een set voordeel voor Leimonias FDJ Advocaten dat nog een jaar de beker in het clubhuis mag bewaren.

Meer informatie over de Kia Eredivisie Gemengd vind je hier.
Over de KNLTB De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport en de tennis- en padelverenigingen in Nederland. Ongeveer 1.650 verenigingen, en daarmee ruim 630.000 tennissers en padellers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van verenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De bond is verantwoordelijk voor landelijke en regionale competities, toernooien, voor de opleiding van leraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennis- en padelsport en het vergroten van de betekenis van tennis en padel in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup, Billie Jean King Cup, Copa de Padel en alle nationale kampioenschappen. KNLTB.nl