Eerzuchtig Die Haghe geeft De Meeuwen geen kans

18-06-2022: Korfbal: Die Haghe – Maassluis: Den Haag

Deze zaterdag reden de busjes met de voltallige Haagse selectie naar de Veluwe voor de uitwedstrijd tegen De Meeuwen, gevolgd door een schare enthousiaste supporters. Een belangrijke speeldag, want Die Haghe 2 ging voor het kampioenschap en Die Haghe 1 voor een stevige tweede plaats in de poule. Bij winst is die 2e plaats definitief en wordt promotie naar de Ereklasse een reële mogelijkheid. De Puttenaars staan 5e op de ranglijst, maar wisten het Die Haghe in de thuiswedstrijd knap lastig te maken. Oppassen geblazen dus.

De spanning (of busrit) zat de eerste minuten nog een beetje in de beentjes, want De Meeuwen namen direct een 2-0 voorsprong. Dat was het sein voor de Kanaries om een kwartier lang plankgas te geven en de stand in 2-8 om te draaien. Die Haghe speelde over de gehele linie een stuk beter, wist zich eenvoudig onder de druk van de Meeuwen uit te spelen en liep gedecideerd uit naar een comfortabele 4 – 12 voorsprong bij rust.

Direct bij aanvang van de tweede helft werden twee Haagse doorbraken illegaal afgestopt, die via de stip alsnog mochten worden verzilverd (4-14). Met de brandende zon op het kunstgrasveld begonnen de geelzwarten behoorlijk rood aan te lopen: dit maakte het lastig om hun hoge tempo van spel tot het eind vol te houden. De Meeuwen konden hierdoor wat dichterbij komen en gingen zelfs bijna op een goede afloop hopen. Die hoop drukte Die Haghe de kop in door lekker mee te blijven scoren en de uiteindelijke 14-20 winst geen moment meer in gevaar te laten komen.

Die Haghe is nu dus verzekerd van plek 2 in de Overgangsklasse D en zal daarmee sowieso naar de Hoofdklasse promoveren. Naast de nummers 1 die direct naar de Ereklasse promoveren, gaan ook de 2 beste nummers 2 direct de Ereklasse in. Op dit moment is Die Haghe de beste nummer 2 van alle poules. Als er nog 2 punten worden behaald in de komende wedstrijden tegen Antilopen en Pernix, komen de jonge Haagse talenten volgend jaar uit op het hoogste niveau na een indrukwekkende promotiereeks de afgelopen jaren.

Deze goede ontwikkeling is te zien over de volledige breedte van de selectie, want Die Haghe 2 mocht na winst op De Meeuwen wederom de beker in ontvangst nemen. De ploeg van coaches Erik Snaphaan en Michel Korporaal maakte geen fouten en wist een mooi seizoen te bekronen met een titel én promotie naar de Reserve Hoofdklasse. Het was dus weer een feestelijke boel in de bus richting Den Haag!