HRC boekt grote overwinning op The Dukes

Met de burgemeester, zijn rugby minded partner Simone Richardson, onze HRC coryfee Zeno Kieft, een delegatie van HRC’s Franse partnerclub Agen, bestuursleden, sponsoren en – ondanks het slechte weer – veel publiek op de tribune en langs de lijn was het natuurlijk zaak voor de Haagse om een goede prestatie neer te zetten. En dat lukte!

In de 12de minuut opende HRC’s Victor Huurman het vak door vanuit een maul een try te drukken. De conversie door David Weersma verdween ook tussen de palen: 7-0. 10 minuten later liep HRC nog wat verder uit doordat David Weersma een penalty kick benutten (10-0). Nog geen minuut later scoorde Siem Noorman vanuit de line out alweer de volgende try voor HRC en David kickte ook deze conversie tussen de palen (17-0). In de 33ste minuut deed ook captain Jordi Hop een duit in het zakje. De conversie werd dit keer gemist (22-0) en het laatste wapenfeit in de eerste helft (38ste minuut) was een penalty try voor HRC. Ruststand 29-0.

In de rust gaf de jeugd van HRC met verve een korte presentatie van iets anders waar HRC bijzonder trots op is: ons jeugd rugby!

In de tweede helft wist HRC – net als in de eerste – binnen het kwartier tot scoren te komen; in de 13de minuut drukte Siem Noorman zijn tweede try. De conversie door David was weer goed (36-0). En toen The Dukes in de 34ste minuut ten gevolge van een gele kaart met een speler minder op het veld kwamen, sloeg HRC onmiddellijk weer toe: vanuit de maul scoorde Chris Franken. Conversie door Lorenzo Groos was ook goed (43-0). 2 minuten later kregen de bezoekers nog een try met conversie om de oren en nog weer een minuut later – de 37ste minuut – werd de laatste try van de wedstrijd gedrukt door Sam Voorhoeve. Die wordt niet geconverteerd en daarmee kwam de eindstand op 55-0.

Redactie: HRC
Foto: Frank van Leeuwen – SportSnap.nl