ADO Den Haag stelt na rust orde op zaken tegen Telstar

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in het eigen Bingoal Stadion tegen Telstar een 3 – 1 overwinning geboekt. Bij rust keek de thuisploeg nog tegen een 0 – 1 achterstand aan.

Play- offs
Voor de ploeg van Advocaat, die eerder al had aangegeven niet door te willen gaan als trainer van de hofstadploeg, was het met nog acht wedstrijden te gaan duidelijk dat er gewonnen moest worden om nog uitzicht te houden op de Play-offs.

Belabberde 1e helft

De thuisploeg begon met Sacha Komljenovic in de basis op 10 met daarachter de twee controlerende middenvelders in de personen van Ricardo Kishna en Titouan Thomas. Wat de  ploeg van Advocaat voor de rust liet zien was beschamend. De Hagenaars kwamen niet verder dan wat afstandsschoten van Joël Zwarts waarvan er  ééntje voorlangs ging en een kopbal van Thomas Verheydt die gepakt werd door doelman Ronald Koeman jr. in het doel van de bezoekers. De ploeg van trainer Mike Snoei bleef eenvoudig overeind en nam na een kleine vijfentwintig minuten een 0 – 1 voorsprong door een treffer van één van de twee spitsen David Min waarbij de bal nog licht getoucheerd werd door good old aanvoerder Glynor Plet. Met deze 0 – 1 zochten de ploegen de kleedkamers op.

Titouan Thomas

Na de rust kwam de thuisploeg gelijk goed uit de startblokken. De Fransman Titouan Thomas, dit seizoen gehuurd van het Portugese Estoril (één van de clubs van Bolt), mocht na vijf minuten een vrije trap nemen op een meter of vijfentwintig van het vijandelijke doel, de middenvelder haalde snoeihard uit en de Velsense doelman was volstrekt kansloos. Nauwelijks één minuut later was de thuisploeg dicht bij de tweede treffer maar het schot,  van de na rust sterk spelende Zwarts,  spatte op de doelpaal uiteen.

Xander Severina

De kersverse international van Curaçao die vijfentwintig minuten voor tijd werd ingebracht drukte in die periode duidelijk zijn stempel op het restant van de wedstrijd. Na ruim tien minuten kwam de aanvaller goed weg bij een duel met Telstar verdediger Jay Kruiver waarvoor hij slechts geel kreeg na een actie die eigenlijk rood had kunnen/moeten zijn. Na ruim tachtig minuten werd Severina weggestoken in buitenspel positie en ging op doelman Koeman af die de aanvaller neerlegde en daarvoor slechts de gele kaart kreeg voorgehouden. De strafschop die daarvan het gevolg van was werd simpel benut door Verheydt (2 – 1). Een minuut later werd  de wedstrijd definitief in het slot gegooid door Severina die slim profiteerde van een te korte terugkopbal van verdediger Thomas Oude Kotte waardoor de Curaçaose international de eindstand op 3 – 1 bepaalde.

MVV Maastricht en NAC Breda

Door de winst van MVV Maastricht en NAC Breda deze vrijdagavond blijft de afstand tot de achtste plaats (goed voor play-offs) vier punten met nog zeven wedstrijden in deze competitie te gaan.

ADO Den Haag – Telstar :  3 – 1  (0 – 1)

Scoreverloop : 24e min. 0 – 1 Min, 50e min. 1 – 1 Thomas, 81e min. 2 – 1/Verheydt (p), 82e min. 3 – 1 Severina

Gele kaarten : Severina  (ADO Den Haag), Mulder, Koeman jr., Apau (Telstar)

Scheidsrechter : Ingmar Oostrom

Toeschouwers : 5.339

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Kemper, Hall, Asante, Rodriguez, Kishna (90+4 Breinburg), Komljenovic, Thomas, Sleegers (64/Severina), Verheydt (90+8 Bilate), Zwarts

Opstelling Telstar : Koeman jr., Apau, Aktas (87/Soares), Plet (77/Smit), Overtoom (87/Boussakou),  Kruiver (77/Liesdek) (90+2 Zakaria), Min, Najah, Oude Kotte, Mulder (46/Blackson), Turfkruier

Foto’s: ADOFans.nl