Klein Zwitserland dames pakt punt tegen Pinoké. Hdm onderuit tegen Amsterdam. HGC speelt gelijk tegen Bloemendaal

De hockeydames van Klein Zwitserland hebben zaterdagmiddag op eigen veld een punt weten te pakken tegen Pinoké. Na een zware start van de competitie, begint Klein Zwitserland nu eindelijk punten te pakken. Al in de 5e minuut van de wedstrijd zette Alice Arnott Klein Zwitserland op voorsprong: 1-0. In de 28e minuut maakte Lieke van Wijk er namens Pinoké 1-1 van. Dit was tevens de eindstand. Klein Zwitserland staat nog altijd laatste, met 7 punten uit 15 wedstrijden. De achterstand op de eerstvolgende ploeg, Rotterdam, is 4 punten.

Hdm dames kwam ook zaterdag in actie. Op bezoek bij topploeg Amsterdam werd met 3-1 verloren. Pien van Nes was met een strafbal trefzeker voor Hdm. Ook Hdm draait een matig seizoen en staat nu op een teleurstellende 10e positie van de ranglijst.

HGC dames doet het dit seizoen beter. Maar zondag kwam HGC op sportcomplex De Roggewoning niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bloemendaal. HGC keek na 20 minuten tegen een 0-2 achterstand aan door twee doelpunten van Demi Hilterman. Twee treffers van Lola Riera Zuzuarregui bracht de thuisploeg weer naast Bloemendaal: 2-2. HGC staat op een 5e plaats.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Nic van Buttingha Wichers