HRC verliest van Eemland

Het eerste kwartier gaven de teams elkaar geen duimbreedte toe maar na  16de minuut is het Eemland dat de eerste try drukt. De bal verdwijnt vervolgens tussen de palen (0-7). Twee minuten later sluit Den Haag aan met penalty kick voor en HRC van David Weersma kickt (3-7). Maar dat kunnen ze Bij Eemland ook (23ste minuut penalty kick voor Eemland 3-10). De Haagse (David Weersma) zet daar onmiddellijk weer een penalty kick voor HRC tegenover (6-10) maar kort daarna weet Eemland meer afstand te nemen met een try (zonder conversie) waardoor de stand op 6-15 komt en dat is ook de stand waar de teams de rust mee in gaan

Meteen na rust weet David Weersma een keer een penalty niet te verzilveren en drukt Eemland het ovaal in de 6e minuut wel weer achter de lijn (zonder conversie) zodat de thuisploeg tegen een 6-20 achterstand aan kijkt. HRC geeft zich echter niet gewonnen in de 21ste minuut scoort Björn Dolman een try (met conversie) en een paar minuten later kick David weer een penalty tussen de palen: 16-20. Als Bas Michel in de 31ste minuut nog een Haagse try druk die David weer tussen de palen laat verdwijnen komt HRC zelfs op voorsprong. 9de minuut gele kaart voor Eemland (23-20). Maar dat wordt niet vastgehouden: in de 36ste minuut volgt er toch nog een try met conversie boor Eemland. De conversie wordt geraakt. Eindstand 23-27.