Update foto’s | Geen finale plaats voor UltimAir Hijs Hokij in BeNeLeague

Eindstand : Unis Flyers Heerenveen – UltimAir Hijs Hokij : 3 – 2

Wedstrijdverslag :

Het seizoen voor UltimAir Hijs Hokij is definitief ten einde. Na de eerste wedstrijd tegen Unis Flyers Heerenveen afgelopen vrijdag in eigen huis met 2 – 1 verloren te hebben moest de tweede wedstrijd in deze halve finale door de Hagenaars gewonnen worden om er nog een allesbeslissende derde wedstrijd uit te slepen. Het is de ploeg van coach Chris Eimers zondagavond niet gelukt, want in Thialf dolf de Haagse ploeg met 3 – 2 het onderspit waardoor de Friezen nu in de finale tegen Bulldogs Luik, dat HYC Herentals tweemaal versloeg, mogen proberen om de BeNeLeague winnend af te sluiten.

Ondanks de meerdere kansen en het hebben van achtmaal powerplay, had de Haagse ploeg moeite met scoren. De bezoekers kwamen in de laatste periode nog knap terug van een 2 – 0 achterstand, maar een straf twee minuten voor tijd draaide de Hagenaars uiteindelijk de nek om. Uiteraard doet dit verlies pijn maar Chris Eimers en z’n mannen kunnen terugkijken op een geweldig seizoen met drie prijzen !    

𝗗𝗼𝗲𝗹𝗽𝘂𝗻𝘁(𝗲𝗻) :

‘4   Roope Nikkila (1 – 0)

’42 Roope Nikkila (2 – 0)

’46 Ernesto Klem (2-1)

49′ Joey Oosterveld (2-2)

58′ Lars den Edel (3 -2)

Bijzonderheden:

Bij de Haagse ploeg ontbraken deze avond Alan van Bentem, Jurryt Smid, Bjorn Borgman en Bartek Bison.

Redactie:  Rob Blankenstein
Foto’s:  Robert Bos