Dunlop DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van Dunlop DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015 wisten de Hagenaars de eindstrijd van de Eredivisie te winnen. Dat gebeurde tegen dezelfde opponent als die van aanstaande zaterdag: recordkampioen Duinwijck (27 titels). In de Maaspoort in Den Bosch strijden beide teams om welke badmintonclub zich de beste van Nederland mag noemen.

Na de laatste finale in 2019, die Dunlop DKC verloor van Duinwijck, braken er enkele mindere jaren aan voor de eenmalig landskampioen. Afgelopen zomer ging de technische leiding aan de slag om een team op de been te krijgen dat de potentie had om weer eens de finale te bereiken. En daar slaagde het in. Zo keerde Nederlands kampioen enkelspel Joran Kweekel na een paar jaar weer terug op het oude nest. Hetzelfde gold voor Alyssa Tirtosentono, een absolute topper in het dubbelspel. Aangevuld met echte clubmensen, zoals Mark Caljouw (nr. 1 van Nederland in de single), Michiel Kruijt en Marlies Baan, bleek DKC dit seizoen lange tijd onverslaanbaar. Pas op het einde van de kampioenspoule liep de formatie van trainer Dennis Lens tegen twee nederlagen aan. Hierdoor lukte het de Hagenaars niet om zich rechtstreeks voor de finale te plaatsen. Om een ticket voor de eindstrijd moest het in de halve finale van de play-offs zien af te rekenen met F.I.T. Almere. Na de 4-4 in Flevoland werd het 5-2 voor DKC bij de return in Den Haag. Zo gaat de club op jacht naar de tweede landstitel in de historie.

Aan Duinwijck gaat DKC een geduchte tegenstander hebben. De Haarlemmers zijn regerend landskampioen. In de laatste vier seizoenen (uitgezonderd 2021, toen de Eredivisie vanwege corona niet uitgespeeld kon worden) pakte Duinwijck drie keer de titel. Het team heeft met onder andere Debora Jille (Nederlands kampioen vrouwendubbel), Ties van der Lecq (Nederlands kampioen herendubbel) en Nadia Choukri (Nederlands kampioen vrouwensingle) vele topspelers in de gelederen. Hoe de Haarlemse ploeg zich verhoudt tot DKC is lastig te zeggen. Beide clubs speelden dit seizoen drie keer tegen elkaar, maar in geen enkele van die confrontaties stonden de sterkste teams op de baan. Het wordt zaterdag dus een spannend duel! 

BC Duinwijck – Dunlop DKC wordt zaterdag 25 maart om 13.00 uur gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Voor de busrit van Den Haag naar Den Bosch zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf je snel in via deze link. Vanaf 10.15 uur vetrekken de bussen vanaf sporthal Hogeveld. Kosten bedragen tussen de €15 en €25.