ADO Den Haag vrouwen plaatst zich voor halve finale TOTO KNVB Beker

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich zondagmiddag in het Bingoal Stadion door een 2 – 0 overwinning, wat tevens de ruststand was, op de vrouwen van SC Heerenveen geplaatst voor de halve finale. Onlangs gingen de ADO vrouwen voor de competitie nog op bezoek bij de Friezinnen en boekten toen ook een overwinning (5 – 0).

Een minuut stilte

Voorafgaand aan dit duel werd er één minuut stilte gehouden , ter nagedachtenis aan de vader van Chloé van de Velde.

1e Helft

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg toen Liz Rijsbergen een schot losliet maar haar inzet ging over het Friese doel. Vijf minuten later lag de eerste treffer toch achter doelvrouw Jasmijn Resink door Rijsbergen die goed reageerde op een voorzet van Manon van Raay.  Hierna brak een periode aan waarin weinig voor het ruim opgekomen ADO publiek te genieten viel. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal was er een prachtgoal te zien voor het thuispubliek. Rijsbergen kreeg de bal schuin voor het doel aangespeeld door Gina Viehoff, die in de basis begon, waarna de Leidse speelster de bal met veel gevoel in de bovenhoek  krulde(2 – 0). Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Het eerste wapenfeit, net als voor rust, was voor de ploeg van trainer Sjaak Polak. Manon van Raay kreeg de bal door de lucht aangespeeld door Rijsbergen maar haar kopbal verdween over de lat. De bezoekers kwamen in tegenstelling tot voor de rust wat beter in het spel wat resulteerde in wat dreigende momenten voor het Haagse doel. Zo was er een knappe redding van Barbara Lorsheyd wat resulteerde in een Friese corner. Uit die corner ontstond er een scrimmage maar gelukkig voor de Haagse vrouwen bleef een doelpunt voor de bezoekers uit doordat de bal op de lat belandde. Ook een gevaarlijk schot van Nayomi Buikema ging net over. Twee minuten voor tijd bracht Kayra Nelemans op de doellijn koppend redding op een inzet van een van de Friese spitsen. In de extra tijd kwam er geen verandering meer in de stand en toonden de Haagse vrouwen opnieuw een cupfighter van formaat te zijn.                 

Karakteristieken

 ADO Den Haag – SC Heerenveen : 2 – 0   (2 -0 )

Scoreverloop : 8e min. 1 – 0 Rijsbergen, 39e min. 2 – 0 Rijsbergen  

Gele kaarten : Noordermeer (ADO Den Haag), Meijer, Ruiter, Ennema, Teijema (SC Heerenveen)

Scheidsrechter : Manon Plandsoen

Toeschouwers :  2.188

Opstelling : ADO Den Haag : Lorsheyd, v.Raay , Noordermeer, Douma, Nelemans, Raaijmakers (78/v.Oosten), v.d.Velde , IJzerman, Rijsbergen , Viehoff, Susanna

Opstelling SC Heerenveen :: Resink, Meijer, Bormans, Ennema, Snippe, Buikema, v.Beijeren, Teijema, de Haas (71/Thurkow), Werther (53/Ruiter), Nijstad

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s:  Ashton Tokromo