ADO Den Haag vrouwen klopt reuzendoder Fortuna Sittard met 1 – 0

De vrouwen van ADO Den Haag hebben in de strijd om de derde plaats op de ranglijst uitstekende zaken gedaan door concurrent Fortuna Sittard met 1 – 0 te verslaan. De ploeg van trainer Sjaak Polak nam daarmee revanche voor de 3 – 0 nederlaag in het begin van het seizoen in Sittard. 

Na de eclatante overwinning vorige week in de uitwedstrijd tegen de vrouwen van Heerenveen (0 – 5) stond vrijdagavond in het Bingoal Stadion de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. De Limburgse ploeg, dit seizoen debuterend in de Azerion Eredivisie, doen het tot nu toe uitstekend op het hoogste niveau en versloegen vorige week de tot dan toe ongeslagen koploper en landskampioen FC Twente.

1e Helft

Voor de rust had de thuisploeg de overhand zonder overigens tot echt grote kansen te komen. Na een kleine tien minuten was het eerste wapenfeit een schot van Jaimy Ravensbergen maar Diede Lemey in het Sittardse doel had hier geen problemen mee. Ook een vrije trap van diezelfde Ravensbergen strandde in de muur. Na een klein half uur kregen de bezoekers een mogelijkheid maar Barbara Lorsheyd greep goed in. In de extra tijd werd een diepe bal van de Belgische international Tessa Wullaert net niet goed verwerkt door de IJslandse Hildur Antonsdóttir waardoor de ploegen met een 0 – 0 score de kleedkamers opzochten.

2e Helft

Na de rust werd het spel van de thuisploeg steeds dreigender en gevarieerder wat diverse mogelijkheden en kansen voor de ADO vrouwen opleverden. Zo had Vanessa Susanna bepaald pech toen haar kopbal uit een voorzet van Chloé van de Velde via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiterde. Halverwege de tweede helft maakte Lysanne van der Wal haar rentree na een blessure. De ADO vrouwen voerden de druk steeds meer op. Uit een door Ravensbergen afgedwongen vrije trap, bediende Nikki IJzerman Daniëlle Noordermeer maar een tegenstander stond een treffer in de weg. Drie opeenvolgende corners leverden ook niets op. Met nog negen minuten te gaan zette Liz Rijsbergen IJzerman vrij voor het doel. Haar inzet leverde ook geen doelpunt op omdat de bal via de binnenkant van de paal uit het doel ketste. Met nog vier minuten te gaan was het dan eindelijk raak. Na een hoekschop van Rijsbergen werd Ravensbergen voor het doel tegen het gras gewerkt waarna scheidsrechter Cremers naar de strafschopstip wees. Via de vuisten van de Limburgse doelvrouw joeg Ravensbergen de bal in de bovenhoek : 1 – 0. Rijsbergen had na een lange solo ook nog de tweede Haagse goal kunnen maken maar haar schot ging net naast het Limburgse doel. In de extra tijd kregen de Limburgse vrouwen geen enkele kans en boekten de ADO vrouwen een verdiende overwinning en nemen op de ranglijst weliswaar nog steeds de vierde plaats in maar staan nu op drie punten van de Fortuna vrouwen maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed.                    

Karakteristieken

ADO Den Haag – Fortuna Sittard :    1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop : 86e min. 1 – 0 Ravensbergen (pen)

Gele kaarten : Rijsbergen (ADO Den Haag), v.Diemen, Lemey (Fortuna Sittard

Scheidsrechter : Niels Cremers

Toeschouwers : 513

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Nelemans, Noordermeer, Douma, Raaymakers, v.d.Velde, Ravensbergen, v.Raay, Rijsbergen, Susanna (66/v.d.Wal), IJzerman


Opstelling Fortuna Sittard : Lemey, v.Diemen, Knol, Antonsdottir, Foedere (71/Huizenga), ólofsdottir Gros, Tuin, v.Heeswijk, Teulings (71/Hulst), Iliano (71/v.Koot) , Wullaert


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo