ADO Den Haag pakt in ondertal toch de volle buit bij TOP Oss

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss. Na de nederlaag afgelopen maandagavond in eigen huis tegen Heracles Almelo (0 – 3) waardoor het veroveren van de 3e periodetitel vrijwel verkeken was stond de wedstrijd in Oss in het teken van uithuilen en verder gaan.

De Hagenaars boekten een nipte 2 – 3 winst op TOP Oss. Opmerkelijk was dat de ploeg van trainer Dick Advocaat in het Frans Heesen Stadion ruim een half uur met een man minder op het veld stond na een directe rode kaart voor Malik Sellouki.

1e Helft

In de defensie waren er een aantal mutaties. Finn van Breemen en Daryl Werker waren niet inzetbaar en daardoor stonden er een aantal andere namen in de achterhoede. In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen maandag tegen Heracles Almelo begon Guillem Rodriguez als rechtsback, waardoor Denzel Hall naast Tyrese Asante plaats nam in het centrum van de defensie. Op het  middenveld maakte Sellouki weer zijn rentree wat ten koste ging van Silvinho Esajas. Met een klein half uur wisten de Hagenaars de ban te breken. Asante kopte uit een corner van Ricardo Kishna de 0 – 1 tegen de touwen. Op slag van rust trok de thuisploeg door Jearl Margarita die Rodriguez na een solo van zo’n vijftig meter zijn hielen liet zien de stand weer in evenwicht (1 – 1).   

2e Helft

Na een klein kwartier moesten de bezoekers met tien man verder na een overtreding door Sellouki van achter op Bradly van Hoeven. In ondertal kwam de residentieploeg toch op voorsprong. De thuisploeg kreeg de bal niet weg en de vlak voor rust ingevallen Joël Zwarts (foto) voor de geblesseerd uitgevallen Sleegers scoorde de tweede Haagse treffer. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten want Kay Tejan profiteerde optimaal van miscommunicatie in de Haagse defensie: 2 – 2. Ook de thuisploeg was één minuut later niet helemaal bij de les waarvan Zwarts die diep werd gestuurd profiteerde door de 2 – 3 aan te tekenen. Het was tot het einde hard werken voor de bezoekers maar uiteindelijk trok de ploeg van trainer Dick Advocaat met het nodige kunst en vliegwerk  aan het langste eind en nam de drie punten mee naar Den Haag. De derde periode ging overigens niet mee, aangezien concurrent NAC Breda eveneens wist te winnen en Almere City dat ook nog kans maakt haar wedstrijd afgelast zag worden en bij winst deze periode voor zich op kan eisen.           

 
Karakteristieken

TOP Oss – ADO Den Haag : 2 – 3  (1 – 1)

Scoreverloop :  29e min. 0 – 1 Asante, 44e min. 1 – 1 Margaritha, 66e min. 1 – 2 Zwarts, 71e min. 2 – 2 Tejan, 72e min. 2 – 3 Zwarts

Gele kaarten:   v. Eijma, Margaret (TOP Oss), Veheydt (ADO Den Haag)

Rode kaart: Sellouki (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Erwin Blank

Toeschouwers : 2.044

Opstelling TOP Oss:  Jansen, Mukeh, v.Eijma,Piqué, Pata (76/Everink), Gündüz (69/Margaret), Dekker, Margaritha, v.Leeuwen, v.Hoeven, Tejan


Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Asante, Kemper, Rodriguez, Hall, Sellouki, Thomas, Kishna (80/Esajas), Sleegers (42/Zwarts), Severina, Verheydt (84/de Waal)


Redactie: Rob Blankenstein
Archieffoto: Marc Klaui / ADOFans.nl
Headerfoto: Twitter TOP Oss