ADO Den Haag met 0 – 3 afgeschminkt door Heracles Almelo


ADO Den Haag ontving maandagavond in het Bingoal Stadion Heracles Almelo. Het was de return van het openingsduel bij de start van de competitie. Het werd destijds voor de Hagenaars onder debuterend trainer Dirk Kuijt een deceptie want het leverde een 4 – 0 nederlaag op. Ook het thuisduel eindigde in een ruime nederlaag. Na een  0 -2 ruststand trok de ploeg uit Almelo met 0 – 3 aan het langste eind en daar viel niets op af te dingen.

De thuisploeg die nog volop in de race was voor de 3e periodetitel begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat vrijdagavond directe concurrent Almere City haar wedstrijd in en tegen Dordrecht met 0 – 1 in haar voordeel had beslecht. Om de koppositie in deze periode weer over te nemen was de opdracht voor de thuisclub duidelijk drie punten pakken !

1e Helft

Vanaf de eerste minuut namen de bezoekers het heft in handen en waren gelijk al gevaarlijk via Emil Hansson maar hij zag zijn inzet knap gekeerd worden door Sonny Stevens in het Haagse doel. Vijf minuten later kwamen de bezoekers toch op voorsprong door een treffer van Nikolai Laursen die de voorzet van Hansson met zijn hoofd in het Haagse doel liet verdwijnen. Twee minuten later kwam rechtsback Marco Rente van de bezoekers goed weg dat zijn overtreding op  Boy Kemper door scheidsrechter Rob Dieperink met geel werd bestraft waar menig collega de rode kaart had getoond. De thuisclub stelde hier nagenoeg niets tegenover en mocht van geluk spreken dat na twintig minuten Samuel Armenteros, die uitstekend werd bedient door Laursen, zijn vizier niet goed had afgesteld want zijn schot ging maar net naast. Het enige wat de ploeg van trainer Dick Advocaat er tegenover kon stellen was een gekraakt schot van Silvinho Esajas dat over het doel van de gasten verdween. De kansen in deze fase bleven komen voor de ploeg van trainer John Lammers. Laursen was dicht bij zijn tweede doelpunt maar hij strandde op Stevens. Niet veel later profiteerde aanvoerder Justin Hoogma van een fout van Stevens, die overigens voor de rust meer tegentreffers door goed ingrijpen had voorkomen, en bepaalde de ruststand op 0 – 2 waar een score van 0 – 3, 0 – 4 ook niet had misstaan.

2e Helft

Met Joël Zwarts voor Esajas begon de thuisploeg aan de tweede helft. Thomas Verheydt, die een frustrerende avond beleefde, was dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn kopbal ging net naast. In de laatste fase van het eerste kwartier verzuimde Armenteros te profiteren van een klutsbal die via Tyrese Asante plotsklaps voor zijn voeten belandde maar hij kreeg de bal niet voorbij Stevens. Even daarvoor had Hansson bepaald pech want hij zag zijn poeier op de kruising uiteen spatten. De Hagenaars stelden daar amper iets tegenover al had de kopbal van Kemper een beter lot verdiend. De kans voor de thuisclub kwam zo’n kwartier voor tijd toen Zwarts de bal in de zestien goed kreeg aangespeeld maar hij zag zijn schot naast de Almelose paal verdwijnen. Een kleine tien minuten voor tijd werd het duel door de bezoekers definitief in het slot gegooid door de ingevallen Ismail Azzaoui (0 – 3).

Conclusie

Door dit verlies met nog één wedstrijd te gaan in deze 3e periode heeft Almere City nu de beste papieren met het thuisduel tegen Jong Utrecht nog voor de boeg. De Hagenaars zullen zich nu moeten richten op de 4e periode of op een plek bij de eerste acht in de reguliere stand dat ook recht geeft op de play-offs.   

    
Karakteristieken

ADO Den Haag – PEC Zwolle :  0 – 3  (0 – 2)

Scoreverloop : 11e min. 0 – 1 Laursen, 39e min. 0 – 2 Hoogma, 83e min. 0 – 3 Azzaoui

Gele kaarten: Kemper (ADO Den Haag), Rente (Heracles Almelo)

Scheidsrechter : Rob Dieperink

Toeschouwers : 6.574

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Asante, Kemper, Esajas(46/Zwarts), Thomas, Werker, Sleegers  (68/Ćatić), Kishna, Verheydt, Severina, Hall

Opstelling Heracles Almelo : Brouwer, Rente, Celtics, Ouahim (77/Cicilia), Laursen (88/Wehmeyer), Roosken, Schoofs, Bruns (46/Vejinović), Hoogma, Hansson (88/Sonnenberg), Armenteros (72/Azzaoui)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s : Ashton Tokromo