Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar


Dit seizoen heeft ADO Den Haag Vrouwen twee van de zes thuiswedstrijden in de Eredivisie weten te winnen. Vrijdag 10 februari gaat de ploeg op jacht naar de derde thuiszege als VV Alkmaar op bezoek komt in het Bingoal Stadion. Van de veertien eerdere onderlinge competitiewedstrijden wonnen de groengelen er immers acht en eindigden er slechts drie in een nederlaag. Drie keer deelden beide clubs de punten. De laatste drie confrontaties eindgden in een Haagse zege. Dankzij doelpunten van Lobke Loonen en Gina Viehoff werd het eerder dit seizoen tijdens een oefenwedstrijd in Den Haag 2-0. in Alkmaar wist ADO Den Haag Vrouwen eveneens te winnen; 0-3 (2x Loonen en 1x Ravensbergen).

Dit seizoen wist VV Alkmaar nog slechts drie duels te winnen, maar dat waren wel uitsluitend wedstrijden buiten het eigen sportpark. Na een matig begin van het seizoen pakte de ploeg in de laatste zeven wedstrijden tien punten. Met elf punten uit dertien duels staat VV Alkmaar momenteel op de negende plaats. ADO Den Haag Vrouwen wist de laatste drie duels niet te winnen, volgend op een zegereeks van drie wedstrijden. Met zeventien punten uit twaalf wedstrijden staat het elftal op de vierde plaats.

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar
“Ik denk dat we een seizoen hebben met ups en downs, en wedstrijden waar we misschien wel meer uit hadden kunnen halen en punten hadden kunnen pakken,” kijkt Kayra Nelemans naar het seizoen tot nu toe. “Ik denk wel dat we als team gegroeid zijn en nog steeds bezig zijn met groeien. Van elke wedstrijd leren we en nemen we die leerpunten weer mee in de volgende wedstrijden.”

De 20-jarige verdedigster vormt al drie seizoenen een vaste waarde in de Haagse defensie. “Ik denk dat ik me nog steeds aan het ontwikkelen ben hier. Ik voel me vrij en kan me ook echt ontwikkelen. Dit wil ik blijven doen. Ik ben wel een persoon van nu, dus ik zie wel wat de toekomst brengt. Maar misschien ooit een stap hogerop zou mooi zijn.”

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar
Vrijdag verwacht ze een leuke wedstrijd tegen VV Alkmaar. “We zullen er natuurlijk alles aan doen om die punten in Den Haag te houden en een leuke wedstrijd neer te zetten voor onze fans en in het speciaal ons Vlaggenteam, die hun 15-jarig jubileum viert.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar wordt op vrijdag 10 februari gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Tickets voor dit duel bestel je hier.

Tekst: Ivo Schimmel