Update foto’s:UltimAir Hijs Hokij prolongeert landskampioenschap

Eindstand: UltimAir Hijs Hokij – Unis Flyers Heerenveen: 3 – 1

Wedstrijdverslag :

In een vol Thialf stadion mag UltimAir Hijs Hokij zich nog een jaar kampioen van Nederland noemen. De ploeg van coach Chris Eimers versloeg overtuigend Unis Heerenveen met 3 – 1. Grote uitblinker aan Haagse kant was Joey Oosterveld die één treffer voor zijn rekening nam en twee assists op zijn conto had.   

De finale om het landskampioenschap was een herhaling van de bekerfinale. Niet alleen wat betreft de deelnemers, maar ook in het uiteindelijke resultaat: Den Haag ging er met de hoofdprijs vandoor. De manier waarop was wel heel verschillend. Waar de bekerfinale uitmondde in een thriller die pas in de extra tijd werd beslist, waren de Hagenaars in deze finale duidelijk de betere ploeg. .

Typerend voor de wedstrijd was de ineffectiviteit van Unis Flyers Heerenveen op de powerplay. De ploeg van Mike Nason slaagde er zelfs tijdens twee vijf op drie-situaties amper in om tot kansen te komen. Ook Den Haag scoorde niet tijdens zijn powerplays, maar zette op dat soort momenten wel meer druk op het Heerenveense doel. Alleen in de slotperiode, toen Flyers al met 3-0 achterstond, leverde opportunisme de ploeg wat kansen op. Het bleef echter bij slechts één goal.

Ongelukkig doelpunt

Heerenveen begon voor eigen publiek, ruim 2500 toeschouwers zagen de wedstrijd live, wel sterk. Het eerste kansje van de ontmoeting was voor Flyers. Een vroege straf tegen Wesley de Bruijn betekende echter het einde van de Friese daadkracht. Het was vanaf dat moment Den Haag dat de klok sloeg, Heerenveen had wel veel puckbezit, maar Den Haag kreeg de kansen. Na een kwartier spelen leverde dat Hijs de voorsprong op. Daarbij had de ploeg wel een beetje Friese hulp nodig. De pass voorlangs van Chad Niddery kwam ongelukkig tegen een Heerenveense stick aan en verdween achter doelman Martijn Oosterwijk.

De tweede periode was een beetje een herhaling van de eerste. Heerenveen had de puck wel veel, maar kon er weinig mee en Den Haag toonde zich slagvaardiger. Dat leverde twee goals op. Eerst werd Jeffrey Melissant mooi vrijgespeeld door man of the match Joey Oosterveld, vervolgens pikte diezelfde Oosterveld de puck mooi op en scoorde op handige wijze de 3-0.

Flyers scoort

In de derde periode gooide Flyers een flinke dosis opportunisme in de strijd en slaagde erin tot wat meer kansen te komen. Het leverde een relatief vroege goal op toen Roope Nikkila attent reageerde op een rebound. Het was echter de enige puck die de ploeg achter Brett Magnus wist te krijgen. In de slotfase waren er nog wat hachelijke momenten, maar over de volle zestig minuten was UltimAir Hijs Hokij de overtuigende winnaar van het kampioenschap.

Redactie: Rob Blankenstein  (Bron: Website: Ned. IJshockey Bond.)

Foto’s : Robert Bos