ADO Den Haag verlengt bekeravontuur na winst op Go Ahead Eagles

ADO Den Haag heeft donderdagavond in het kader van de TOTO KNVB Beker de kwart finale bereikt  na winst tegen Eredivisionist Go Ahead Eagles. Bij rust was er nog niet gescoord in het Bingoal Stadion. Na rust was het Joël Zwarts die de Hagenaars op een beslissende 1- 0 voorsprong zette. Het is sinds 2005 dat de residentieploeg zich weer voor de laatste acht heeft geplaatst.

Opstellingen
Trainer Dick Advocaat kon in deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Thomas Verheydt en op de geblesseerde Joey Slegers, Xander Severina en Mario Bilate. De tegenstander uit Deventer begon met liefst zeven andere spelers dan afgelopen zondag tegen NEC (1 – 0 winst). Wel deed een oude bekende mee namelijk Jamal Amofa die afgelopen seizoen in Haagse dienst in de allesbeslissende wedstrijd tegen Excelsior de strafschop miste waardoor de Rotterdammers naar de Eredivisie promoveerden.

1e Helft

Voor de rust ontbrak het lange tijd aan echt grote kansen. De bezoekers waren het meest dreigend, maar een vrije trap van Philippe Rommens belandde in het zijnet en Rashaan Fernandes schoot voorlangs. In de laatste vijftien minuten werden de kansen groter voor de ploeg van trainer René Hake. Zo kopte Jay Idzes uit een vrije trap maar net naast en kregen ook Sylla Sow (ADO speler Titouan Thomas redde op de doellijn)), Fernandes en Rommens (lat) de bal er niet in. Aan de andere kant was de thuisploeg ook dicht bij de openingstreffer via Ricardo Kishna maar de bal verdween net naast het Deventer doel.

2e Helft

Ook na de thee was de eerste mogelijkheid voor de Deventenaren maar Fernandes schoot ruim over. Vijftien minuten later zag Sow zijn inzet, na een mooie steekpass van Amofa, net naast gaan. Het was echter de ploeg van Advocaat die de score opende. Twintig minuten voor tijd werd Amar Ćatić op rechts weggestuurd en hij zag zijn voorzet door Zwarts binnen getikt worden. Met nog twintig minuten op de klok en zes minuten extra tijd zette Go Ahead alles op alles om nog een verlenging af te dwingen maar ADO wist stand te houden en bereikte hierdoor de volgende ronde.

Loting

Komende zaterdagavond wordt er geloot voor de kwartfinales en wordt bekend wie de volgende tegenstander voor de ploeg van Advocaat zal worden. Doelpuntenmaker Joël Zwarts hoopt op Spakenburg.

ADO Den Haag – Go Ahead Eagles:  1 – 0   (0 – 0)

Scoreverloop : 70e min. 1 – 0 Zwarts

Gele kaart :  Kemper (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Edwin van de Graaf

Toeschouwers :  6.625

Opstelling ADO Den Haag : Stevens, Asante, v.Breemen, Kemper, Hall, Absalem(46/de Waal),  Esajas (69/Klas), Thomas, Kishna (69/Breinburg), Zwarts(87Rodriguez),Ćatić

Opstelling Go Ahead Eagles : Mulder, Mondragon, Idzes, Fernandes (71/Adekanye),Lidberg (71/Stokkers), Rommens (46/Oppegard),, Sow, Blomme (80/Nauber),  Amofa, Markelo, Mattiello 71/Deijl)

Redactie : Rob Blankenstein