HRC wint ruim van Haarlem

Wind en (daardoor) striemende regen. Onder deze gure omstandigheden ging de laatste wedstrijd van de eerste fase – HRC vs RFC Haarlem – van start. En hoe! De Haagse kwam knallend uit de startblokken want binnen 2 minuten scoorde Kees de Bruin de eerste try voor HRC. David Weersma was ondanks straffe meewind nog niet op schot, want de conversie werd nog gemist (5-0). Helaas vertaalde het vuur waarmee HRC van start ging zich in de 6e minuut ook in een gele kaart. Maar de verdediging hield gedurende de overtal situatie van de bezoekers manmoedig stand! En in de 27ste en 32ste minuut vergrootte David Weersma de voorsprong van het thuisteam middels penalty kicks tot 11-0. Kort voor rust – in de 38ste minuut – drukte  Bjorn Dolman zijn try (geen conversie) en dus ging de Haagse met een vrij comfortabele 16-0 de rust in.

In de tweede helft hadden de bezoekers uit Haarlem de wind mee maar desondanks was het HRC’s Abe Hoogveld die het scorebord in de 15e minuut na rust in beweging bracht met een try en ook de conversie verdween tussen de palen (23-0). Krap een kwartier later was het Siem Noorman die Den Haag verder deed uit lopen (zonder conversie 28-0). In de 35ste minuut redde Haarlem de eer. Ook de conversie was goed hetgeen in een eindstand van 28-7 resulteerde.