Mario Bilate velt in oefenduel met drie treffers het Belgische FCV Dender EH

Mario Bilate heeft vrijdagmiddag in het Bingoal Stadion in een oefenwedstrijd van zich doen spreken door middels een hattrick de oefenwinst op het Belgische FCV Dender EH, uitkomend op het tweede niveau (eerste klasse : B) veilig te stellen.

De Belgen  kwamen goed uit de startblokken. Kjetil Borry raakte voor de bezoekers na vier minuten de paal. Een paar minuten later was het aanvoerder Mario bilate (foto) die de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong zette. Een kwartier later was het opnieuw Bilate die het doel wist te vinden na uitstekend voorbereidend werk van Amar Ćatić die op zijn beurt knap gelanceerd werd in de diepte door Tyrese Asante en daarna met een steekbal Bialte wist te vinden. Ook de zuiderburen waren dicht bij een treffer maar Kilian Nikiema in het Haagse doel voorkwam met een uitstekende redding dat de kopbal van Zakaria Atteri doel trof. Na een half uur troffen de bezoekers toch doel door Stefano Marzo die een afvallende bal gelijk op zin pantoffel nam en de bal in de kruising zag verdwijnen. Op slag van rust was het opnieuw Bilate die het net wist te vinden na een diepe bal van Finn van Breemen waarna de spits vervolgens zijn directe tegenstander te slim af was en hard raak schoot.

2e Helft

Met vier verse krachten (zie opstelling ADO DH) begonnen de Hagenaars aan de tweede helft. In de eerste twintig minuten viel er weinig te beleven voor beide doelen. Een kwartier voor tijd kon weer het eerste wapenfeit in deze helft genoteerd worden. Joël Zwarts probeerde het van afstand na goed voorbereidend werk van Ćatić maar zijn schot miste de juiste richting. Bilate probeerde zo’n tien minuten voor tijd nog zijn vierde treffer te maken.  De bal die uit een vrije trap door de Belgen werd weggekopt kwam voor de voeten van de spits maar hij zag zijn inzet ten koste van een corner gekeerd worden door doelman Xavier Gies.

ADO Den Haag :      3 – 1 (3 – 1)

Scoreverloop : 7e min, 1 – 0 Bilate, 22e min. 2 – 0 Bilate, 30e min. 2 – 1 Marzo, 43e min. 3 – 1 Bilate

Scheidsrechter : Tim Visser

Toeschouwers :  0

Opstelling ADO Den Haag : Nikiema, Asante, Hall (67/Rodriguez), Klas (46/Thomas), de Waal (46/Wehrmann), Zwarts, Absalem (46/Kemper), v.Breemen (63/Werker), Sellouki (46/Esajas), Ćatić, Bilate

Opstelling FCV Dender EH :  Gies, Myny, Borry, Soumah, Ceulemans, M’Barki, Marzo, De Bodt, Atteri, Rodes, Houdret

Redactie : Rob Blankenstein

Archieffoto : Marc Klaui/ADOFans.nl