HRC wint ruim van RC Hilversum

Het was bar koud lang de lijn in Hilversum. Kennelijk reden voor onze mannen om vooral in beweging te blijven. In de 3e minuut vanuit een gewonnen Hilversum line out scoorde Jordi Hop voor HRC de eerste try. De conversie was ook goed. 0-7. Vanuit de scrum werd in de 9e minuut een snelle aanval opgezet en scoorde Jordi Hop zijn tweede en ook die conversie verdween tussen de palen. 0-14. En er stonden 16 minuten op de klok toen Victor Huurman zijn try drukte. De conversie ging tegen de paal. 0-19. In de 27e minuut was het de beurt aan Niels Kuhn die vanuit de line-out een try scoorde en David Weersma liet de bal tussen de palen verdwijnen. 0-26. Vervolgens opnieuw een line-out in de 31e minuut waarna Victor Huurman de bal met maul  over de lijn werkt en  het ovaal daarna opnieuw tussen de palen verdwijnt 0-33. Gevolgd door een interceptie door Tom Eelman en de volgende try en conversie leverden weer Haagse punten op. 0-40. De laatste actie voor de rust – in de 40ste minuut –  was Sam Voorhoeve degene die een try drukte en David die de bal dit maal niet tussen de palen kreeg. Met 0-45 zochten beiden teams even de warmte van de kleedkamer op.

De tweede helft nam Den Haag wat gas terug en werd er door gewisseld, terwijl Hilversum gebrand was om de nul van het bord te krijgen. Dat lukte niet. Er volgden nog twee Haagse tries van Kris Franken en Niels Kuhn (met conversie) waarmee de eindstand op 0-59 kwam.