HRC boekt ruime zege tegen The Dukes

In de 8ste minuut neemt HRC het zekere voor het onzekere en gaan ze voor penalty kick die tussen de palen verdwijnt 3-0. 3 minuten later kopiëren de bezoekers dat kunstje: 11de minuut penalty kick voor Dukes. 3-3. Daarna gaat HRC aandringen maar het lukt nog niet om die laatste paar meters door de verdediging van The Dukes te breken. David Weersma gooit het even over een andere boeg in de 22ste minuut scoort hij een dropgoal , 6-3. Daarna komt het thuisteam echt op stoom: 26ste minuut volt een try voor HRC door Niels Kuhn en David converteert hem netjes. 13-3. In de 33ste minuut kickt David de tweede penalty kick die opnieuw tussen de palen en met 16-3 gaan de teams de rust in.

Na rust pakt HRC de draad snel weer op met een try van Jasey van Kampen in de 4de minuut die David deze keer niet converteert 21-3. The Dukes willen wat terug doen en gaan met alles in de aanval maar als er 16de minuten op de klikspaan is het Jordi Hop die een interceptie pleegt en na een sprint over 40 meter de try tussen de palen drukt. De conversie verdwijnt tussen de palen. 28-3. 4 minuten later volgt er nog een snelle Haagse aanval en Siem Noorman scoort voor HRC (incl. Conversie. 35-3.) In de 26ste minuut komt er dan toch een eerste try voor Dukes op het bord 35-10. En in de laatste minuut komt het bord nog 1x in beweging HRC’s Kees de Bruin drukt zijn eerste try in het eerste en de conversie gaat deze keer door Lorenzo tussen de palen. 42-10.