UltimAir Hijs Hokij zet een goede stap richting finaleplaats

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij hebben vrijdagavond een goede stap gezet in de richting voor een finaleplaats van de beker. De ploeg van Chris Eimers versloeg Zoetermeer Panters met 4-1.

Hijs begon de wedstrijd sterk met een paar kansen en binnen een kwartier stond de ploeg uit Den Haag al met 2-0 voor. Na het eerste kwartier zakte Hijs wat in en dit namen ze mee naar een wat mindere tweede periode. Zoetermeer kwam terug in de wedstrijd, maar ondanks het mindere spel zette Donovan de Zwart vlak voor het einde Hijs op een 3-1 voorsprong. De ruim 2.000 toeschouwers in schaatscentrum De Uithof zorgden voor een gezellige sfeer. De derde periode had de ploeg van Chris Eimers weer het oude niveau. Joey Oosterveld zorgde twee minuten voor tijd voor de uitslag van 4-1. Zo staat Hijs al met één been, voor de vierde keer in vijf jaar, in de bekerfinale.

Doelpunten thuisploeg

9´ Jurryt Smid

12’ Alan van Bentem

37´ Donovan de Zwart

58´ Joey Oosterveld

Eerstvolgende wedstrijd

Op zaterdag 3 december speelt de Haagse ploeg in de Silverdome de tweede wedstrijd in de best of three beker serie tegen Zoetermeer Panters. Bij winst plaatst Hijs Hokij zich voor de bekerfinale op 22 januari, anders vindt er nog een beslissingsduel plaats.

Redactie: Freek Verelzen
Foto’s: Robert Bos