Futsal Fenomeen Jessie Prijs en Futsal toptalent Sam Bosma maken het verschil bij ZV Libertas – ZVV Den Haag!

“Prijs” schieten in Friesland!

DAMWOUDE – Topfit en trefzeker dat is Oranje international Jessie Prijs. Hoe zij met speels gemak dwars door de Haagse defensie dendert is zeer bewonderenswaardig. Haar subtiele diepte- en steekpassen waren afgelopen vrijdag bijna geniaal te noemen en buitengewoon. Niet op de laatste plaats leidde haar spel tot 100% doelkansen en/of doelpunten voor de absolute kanshebber op de landstitel.

In de eerste 10 minuten van de eerste helft leek er nog niets aan de hand voor ZVV Den Haag. De ploeg van coach Havermans liet zien geen angst te hebben voor het machtige ZV Libertas.

Vooral ijzervreter Ramona van der Harst en uitblinkster Sylvana Den Boer kon de Haagse ploeg wat wapenfeiten tonen. In het bijzonder

den Boer liet eredivisiewaardig spel zien en gaf een aantal kanonschoten af maar zij trof helaas geen doel. Deels door goed keeperswerk van de sluitpost van ZV Libertas. Deels door pure pech en het houtwerk. De Haagse topschutter ontwikkelt zich prima als futsal talent!

En ook Lisa Franken liet van zich spreken. De Haagse goalie moest een aantal keren handelend optreden en voorkwam met haar reddingen een nederlaag met dubbele cijfers.

Want ZVV Den Haag was uitblinker in nonchalance en onoplettendheid. Dat moet je dus niet hebben in een wedstrijd tegen de Friese koploper en goed geoliede futsal machine ZV Libertas.

De Friese titelfavoriet heeft in Prijs & Bosma lethal weapons! Zo ook afgelopen vrijdag in het klinisch maar knus ogende sporthal De Boppeslach in Sportcampus Damwâld. ZVV Den Haag kreeg ook voldoende kansen maar benutte die niet. ZV Libertas kreeg er dubbel zoveel en wist die wel te benutten. Het verschil tussen het huidige ZV Libertas en het ZVV Den Haag van gisteren was groot. In efficiency en afronding van kansen vooral!

Tuurlijk ZVV Den Haag coach miste een 2-tal sterkhouders in zijn ploeg. Romy Scherpenzeel en Priscilla Mesker zijn dan ook niet de minsten.

Verder ontbraken ook Lavinia Poku en de langgeblesseerden Britt Kettenburg en Esmeralda van den Heerik. En toch, dit ZV Libertas is voor elke ploeg in de eredivisie niet af te stoppen.

De prima keepende Lisa Franken kon ook niet voorkomen dat ZVV Den Haag met een negatieve zevenklapper terug naar huis werd gestuurd. Nonchalance en spelen zonder concentratie werd direct en genadeloos afgestraft door het Friese top futsalteam.

Coach  Sesar Bergman is bezig met een missie , lijkt wel.

Het werd geen wedstrijd meer na een snel opgelopen 3-0 achterstand. ZVV Den Haag kreeg maar niet de tegentreffer op het scorebord. Sterker, na rust schakelde de thuisploeg naar de overdrive en plantte nog eens 4 treffers tegen de touwen.

ZVV Den Haag had het aan zichzelf te danken dat zij niet konden tegenscoren. Die efficiency had ZV Libertas wel. Eindstand 7-0.

Coach René Havermans gooit elke week zijn ziel en zaligheid en liefde in zijn selectie. Op de training en ook in de wedstrijden. Het is gewoon bewonderenswaardig dat hij iedereen beter kan maken. Maar weet je, liefde moet wel van twee kanten komen…!

Het zal anders moeten na de winterstop! Dat is één ding wat zeker is.

Wedstrijdkarakteristieken

ZV Libertas VR1 vs ZVV Den Haag VR1 eindstand 7-0 ruststand 3-0.

Scoreverloop:

(1e helft)

11”  Sam Bosma 1-0

12”  Jessie Prijs 2-0

13”   Sam Bosma 3-0

Ruststand 3-0

(2e helft)

27” Silke van der Wal

30” Jessie Prijs

36” Jessie Prijs

37”  Thirza Leistra

ZVV Den Haag: Lisa Franken (GK), Shania de Vlieger (GK), Sylvana den Boer, Ramona van der Harst, Rochella Becker, Samia Kaaouane, Priscilla de Vos (CAP), Kayanat Bokhari, Larissa Boerenstam, Sabrina Pufflijk.

Niet beschikbaar: Romy Scherpenzeel, Priscilla Mesker, Celine Lindhoudt, Britt Kettenburg en Esmeralda van den Heerik, Lavinia Poku.

Coaches: 🟡🟢

René Havermans (HTC), Lavinia Poku (AC)

Scheidsrechters: Venekamp & Van der Wal

Secretaris: Stewart  

Bijzonderheid: de 3 uur durende reis naar Friesland verliep allesbehalve vlekkeloos. Lange files (ongeluk A4), (locale) gladheid en zeer dichte mist, bussnelheid van gemiddeld 60-70 km p/uur. Binnen een half uur moest omgekleed worden en ook de warming-up gedaan worden. Gelukkig kon wedstrijd pas om 21:00 uur beginnen. Maar toch…!

Het ontvangst in het koude Friesland was evenwel zeer warm en heel erg gastvrij. Dank daarvoor voorzitter Bosma c.s. van ZV Libertas! Wordt van Haagse zijde zeer gewaardeerd!

KJ Tours heeft ons gelukkig veilig en wel vice versa vervoerd!