Die Haghe overtuigend langs Vriendenschaar

Zaterdagavond stond voor Die Haghe de ontmoeting met medekoploper Vriendenschaar op het programma. Op de goedgevulde tribunes in de Sportcampus kreeg het publiek een mooie wedstrijd te zien, waarin de Kanaries met 29-23 de winst binnenhaalden.

Druk

Vriendenschaar kwam scherp uit de startblokken en nam in de 3e minuut direct een 0-2 voorsprong. Voor Die Haghe het sein om verdedigend meer druk te geven en zeer gevarieerd te gaan aanvallen. Met resultaat, want de thuisploeg scoorde liefst 6 keer op rij voordat de bezoekers na 10 minuten hun 3e doelpunt konden noteren.

Vriendenschaar had moeite met de hoge druk van Die Haghe, werd door de schotklok tot verre afstandsschoten gedwongen en moest vele onderscheppingen toestaan. Zelf wist de Haagse ploeg wel goed onder de druk van Vriendenschaar uit te komen. Met veel beweging en snelheid scoorde Die Haghe weer 4 keer op rij, wat na een kwartier een 10-3 tussenstand opleverde.

Hierna werd het spel wat fysieker, maar Die Haghe ging hier goed mee om. Tot aan de 13-8 vielen de doelpunten om en om. Het was Die Haghe dat in de laatste 5 minuten van de eerste helft het gat met 16-9 toch weer groter wist te maken. In de laatste minuut zag de scheidsrechter zich wel genoodzaakt om 2 keer een gele kaart te trekken (1 voor elk team).

Boeiend

De 2e helft begon zoals de eerste helft met 2 scores van Vriendenschaar. Tot 18-14 werd er om en om gescoord. Vriendenschaar probeerde van alles om dichterbij te komen, maar Die Haghe was goed bij de les en leek bij 21-14 definitief afstand te nemen. Met nog 10 minuten op de klok had Die Haghe een antwoord op elke tegentreffer en scoorde mee tot aan 29-21. De Kanaries gingen op jacht naar het 30e doelpunt en deze leek er ook te komen, maar werd om onduidelijke reden afgekeurd. Dat Vriendenschaar daarna nog 2 keer tegen wist te scoren was voor de statistieken. De Haagse ploeg won met 29-23 en klonk er een dankbaar en verdiend applaus vanaf de tribunes.

Coach Tim Abbenhuis kijkt tevreden terug op de wedstrijd: “Het was een mooie strijd tussen twee zeer jonge ploegen met talent. Wij waren met name aanvallend scherp en over meer schijven gevaarlijk. Vriendenschaar bleef aandringen en stond niet toe dat wij verslapten, dus het is goed om te zien dat ons team tot het einde gecontroleerd kon blijven spelen en verdiend won.”

Stand
Valto won na een moeizame eerste helft uiteindelijk ruim van Fortis en is nu samen met Die Haghe koploper. Vriendenschaar volgt op 2 punten en het lijkt erop dat deze 3 teams voorlopig de sterkste zijn. Fortis volgt 1 punt achter Vriendenschaar en Tilburg pakte de eerste 2 punten. RWA, HKV/ Ons Eibernest en ONDO hebben allen 1 punt.