Die Haghe ongeslagen het jaar uit

De 4e wedstrijd, en tevens de laatste van 2022, reisde Die Haghe naar Vlissingen voor de ontmoeting met Fortis. In de blauwe uitshirts (Fortis speelt ook in geel) werd het een eenvoudige overwinning. Die Haghe blijft in deze zaalcompetitie dus nog zonder puntverlies!

Blessures

In het begin van de wedstrijd wist de thuisploeg tot 3-3 redelijk in het spoor van de Hagenezen te blijven.  Maar al na 7 minuten had Die haghe het krachtsverschil in de score uitgedrukt: 3-6. Helaas vielen er aan de kant van Fortis 2 spelers uit wegens blessures. Wellicht moesten beide teams hierdoor even schakelen, want het duurde een tijdje voor er weer een score van Fortis viel. De Haagse ploeg schroefde het tempo daarna op en Fortis moest lijdzaam toezien hoe Die Haghe steeds verder uitliep naar 4-10.  Vlak voor de rust wisten beiden teams nog 1 keer te scoren.

Ongrijpbaar

Vanaf het fluitsignaal voor de 2e helft speelde Die Haghe in een erg hoog tempo. Fortis wist eigenlijk niet wat er gebeurde, met name dankzij een ongrijpbare Sander Snaphaan en Eva Korporaal. Die Haghe maakte met 5 scores binnen 4 minuten definitief het verschil.

Fortis herpakte zich enigszins en kwam met 2 scores iets terug. Het tempo zakte iets in aan Haagse kant, maar Die Haghe bleef wel de korf vinden. Halverwege de 2e helft was de stand inmiddels 7-18 en was het alleen nog de vraag nog hoe hoog de score zou worden.

Fortis bleef er alles aan doen. Maar telkens als zij wisten te scoren, zelfs een keer 3 op rij, had Die Haghe een antwoord klaar. De laatste 6 minuten voerde het team van coach Tim Abbenhuis het tempo nog maar eens op en scoorde nog vijfmaal. Fortis wist ook nog 2 keer de korf te vinden, maar na het laatste fluitsignaal stond er 13-25 op het scorebord. Die Haghe blijft dus zonder puntverlies aan kop met een gedeelde eerste plaats.

Stand

Valto blijft ook zonder puntverlies na de winst op Vriendenschaar en staat nu samen met Die Haghe bovenaan. Beide teams staan 4 punten los van Vriendenschaar en Tilburg, wat van ONDO won. RWA won verrassend bij HKV/Ons Eibernest en staat 5e samen met Fortis. HKV/ Ons Eibernest en ONDO staan onder de rode streep.

De strijd gaat op 14 januari verder en dan staat de Haagse derby op het programma.