Advocaat weet waar ADO Den Haag in de KKD na verlies in Almere staat en wil versterking

De eerste wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat uit bij Almere City is na een 1 – 1 ruststand met 4 – 1 verloren gegaan. Het was voor de Hagenaar weer de eerste keer sinds 33 jaar dat hij op de bank zat bij een wedstrijd in de Eerste Divisie, destijds was dat bij het Schiedamse SVV dat in dat seizoen ook promoveerde naar de Eredivisie.

Liedje Advocaatje leef je nog
In de warming-up klonk als hint naar de Haagse trainer nog het al oude liedje : Advocaatje leef je nog !

1e Helft
Met Malik Sellouki als meest op vallende naam in de basis bij de Hagenaars, die daarmee hij zijn competitiedebuut maakte en de weer in het centrum van de defensie teruggekeerde Daryl Werker begon ADO Den Haag aan de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Alex Pastoor. Al gelijk in de eerste minuut had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen na een mislukte pass van Ricardo Kishna die daarmee Ilias Alhaft een niet te missen kans bood maar de aanvaller schoof de bal naast het Haagse doel. Na de matige opening herpakte de bezoekers zich. Na een klein kwartier zette Kishna een aanval op die vervolgens via Mario Bilate en Xander Severina bij Malik Sellouki belandde die koelbloedig de openingstreffer achter doelman Nordin Bakker binnen schoot. Hierna waren de Hagenaars een aantal keren dicht bij de 1 – 2 maar onder meer Severina en doelpuntenmaker Sellouki verzuimde om nog voor de rust de marge te vergroten. Kishna had vervolgens bepaald pech dat zijn vrije trap op de lat uiteen spatte. Vlak voor het rustsignaal viel de op dat moment onverdiende gelijkmaker door een kopbal van  Jeredy Hilterman  uit een vrije trap van Lance Duijvestijn. Geklungel van Hugo Wentges, die de bal buiten het strafschopgebied in zijn handen pakte ging hieraan vooraf.

2e Helft

Na rust werd het voor de Hagenaars en trainer Dick Advocaat nog veel erger. Na een kleine tien minuten ging scheidsrechter Sander van der Eijk volkomen de mist in door een strafschop te geven na een onschuldig duel, dat ook nog eens buiten de zestien plaatsvond. Wentges maakte zijn fout van voor de rust goed door de strafschop van Hilterman te keren. Na ruim een uur spelen was de volgende strafschop wel terecht nadat Werker de bal vlak onder de lat uit het doel tikte.  Op weg naar de kleedkamer zag de Limburger dat oud-ADO speler Duijvestijn kalm bleef en de 2 – 1 op het scorebord zette. Twintig minuten voor tijd gooide de thuisploeg het duel in het slot. Hilterman stond bij de tweede paal op de goede plek en tikte de 3 – 1 binnen. Dat Alvaro Pena in de extra tijd nog de 4 – 1 binnenschoot achter de ingevallen doelman Luuk Koopmans was louter en alleen nog voor de statistiek.

Karakteristieken

Almere City – ADO Den Haag:    4 – 1     (1 – 1)

Scoreverloop : 13e min. 0 – 1 Sellouki, 38e min. 1 – 1 Hilterman , 64e min. 2 – 1 Duijvestijn (p), 70e min. 3 – 1 Hilterman, 90+4e min. 4 – 1 Pena

Scheidsrechter : Sander van der Eijk

Gele kaarten:   Royo, Duijvestijn (Almere City) , v. Breemen, Breinburg, Asante ( ADO Den Haag)
Rode kaart : 61e min. Werker (ADO Den Haag)

Bijzonderheden : Almere ( Hilterman) mist in de 54e min. een strafschop

Toeschouwers : 2.416

Opstelling Almere City : Bakker, v.Bruggen, Hilterman (90+1 Pouwels), Duijvestijn, Alhaft (87/v.Hoeven), Pascu (46/Post), Peña, Akujobi, Barber, Royo (46/Poll), Resink (87/Receveur)

Opstelling ADO Den Haag : Wentges (83/ Koopmans), Asante, Severina, Zwarts (80/Ćatić), Breinburg, Absalem, v.Bremen, Sellouki (64/ Carlson), Werker, Kishna (80/Esajas), Bilate

Redactie: Rob Blankenstein