IJzersterk spelend ZVV Den Haag vrouwen 1 “verknalt” een comfortabele 2-4 voorsprong en moet slechts genoegen nemen met een 4-4 remise

WIERINGERWERF – In the middle of nowhere gelegen Zuiderzeehal ergens in de Kop van Noord-Holland startte ZVV Den Haag eigenlijk van meet af aan ijzersterk!

Sterker, de ploeg van HTC René Havermans & ATC Jeffrey Brand had in eerste aanleg totaal geen kind aan de eredivisie nieuwkomer DWOW. Sterkhouder Ramona van der Harst scoorde al in de eerste minuut voor Den Haag na een mooie assist van teamcaptain Priscilla de Vos, 0-1. DWOW bracht na onachtzaamheid in de Haagse defensie de thuisploeg langszij, 1–1. De in prima vorm verkerende Sylvana den Boer bracht ZVV Den Haag wederom aan de leiding met een doeltreffend schot, 1-2. De 2-2 van DWOW kwam voor de Haagse ploeg ook onverwacht! Mook de fysiek sterke Lavinia Poku wist binnen 10 minuten spelen in de eerste helft het vijandelijke net te vinden, 2-3. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon ook voortvarend voor de ploeg uit de Hofstad. Al na 4 minuten spelen kwam ook de 2-4 op het scorebord. Sylvana den Boer bevestigde haar trefzekerheid en vorm! ZVV Den Haag genoot zichtbaar van de comfortabele voorsprong en speelde zichzelf naar een ogenschijnlijk mooie uitzege…! Vijf minuten voor tijd ontspon zich een totale verandering in het Haagse spel. In plaats van het consolideren van de riante voorsprong, deed de ploeg van Havermans & Brand zichzelf tekort. DWOW rook haar kansen en counterde er danig op los en scoorde na een onverklaarbare Haagse spel verslapping maar liefst tweemaal, 4-4! Wat een dramatisch scoreverloop! Een harde tik voor ZVV Den Haag volgde. Ook een toegekende 10-meter trap voor Den Haag ging er helaas niet in. Lavinia Poku zag in de laatste seconde van de wedstrijd haar schot gekeerd door de alerte sluitpost van DWOW!

Een ijzersterk startend ZVV Den Haag maakte haar tegenstander DWOW in de tweede fase van de wedstrijd sterker dan dat zij zijn. Zonde, een gelijkspel dat voelt als een pijnlijke nederlaag in een ‘pre-winning game’ voor ZVV Den Haag! Next time better!

Wedstrijdkarakteristieken

DWOW vs ZVV Den Haag Vr1 4-4 (2-3)

Scheidsrechters:

J. Versterre, R. Jongkind

Secretaris: A.R. Hoonderd

Wedstrijdselectie 🟡🟢

Celine Lindhout (GK), Ramona van der Harst, Romy Scherpenzeel, Sylvana den Boer, Priscilla de Vos (CAP), Sabrina Pufflijk, Priscilla Mesker, Lavinia Poku, Larissa Boerenstam, Kayanat Bokhari, Lisa Franken (GK)

Scoreverloop:

(1e helft)

1″  Ramona van der Harst, 1-0

2″  DWOW, 1-1

4″  Sylvana den Boer, 1-2

8″  DWOW, 2-2

8″  Lavinia Poku, 2-3

Ruststand 2-3

(2e helft)

24″ Sylvana den Boer, 2-4

35″ DWOW, 3-4

37″ DWOW, 4-4

🟨 Larissa Boerenstam

❌ Britt Kettenburg, Samia Kaaouane, Esmeralda van den Heerik, Rochella Becker.

Stafleden

HTC René Havermans

ATC  Jeffrey Brand

TM    Ulis van Maanen (media)

TM    Leo den Boer

Redactie: Ulis van Maanen
Foto: Archief