HRC Xtreme verliest nipt van CL Zwolle

Na een nacht en ochtend vrieskou was er twijfel of de wedstrijd door zou gaan. Maar zodra het bericht kwam dat het veld goedgekeurd was, vertrokken de dames van Xtreme naar Zwolle.

De gastvrouwen staan eerste in de poule dus de koppies van onze ladies stonden gespannen. De kick off van Do Velema ging richting Zwolle. Na tien minuten stal Xtreme de bal en maakte flanker Maartje Gout, de eerste try van de wedstrijd. Do Velema raakte de conversie (7-0). Xtreme maakte vervolgens echter de fout de bal recht in de handen van het thuisteam te kicken terwijl ze zelf nog niet goed klaar stonden. De volgende try viel dus aan de andere kant en ook de conversie van Zwolle was raak: 7-7. Dat moest recht gezet! De backlijn van Xtreme zocht de gaten op en de snelle winger van Xtreme, Hannah van Beukering, besloot haar lange run met try (12-7). Het leek bijna af de teams afspraken om en om een try te maken, want de sterke voorwaartsen van Zwolle braken daarop door de verdediging van Xtreme heen en brachten het ovaal over de lijn: 12-14. Na wat wissels ten gevolge van een aantal blessures aan de zijde van HRC en een fase met overtredingen van beide teams mochten de dames van het cluster een penalty kick nemen. Die was raak en dus keek Xtreme even tegen een achterstand aan 12-22. Even maar want de Haagse voorwaartsen werden in stelling gebracht En Xtreme’s prop, Eva Peroti, scoorde de laatste try voor de rust. De conversie was ook raak: half time, 19-22.

In de tweede helft van de wedstrijd waren beiden teams gebrand op de overwinning. Het thuis team stond vaak dichtbij de trylijn van Xtreme, maar Xtreme hield stand. Maar na een aantal penalty’s in Xtreme’s voordeel en met nog 3 minuten op de klok waren de rollen omgekeerd. Een sterke scrum en sterk samenspel van de voorwaartse bracht Do Velema in de positie om de laatste try van de wedstrijd te scoren met conversie. Eindstand: 26-22.