HRC wint van RC Hoek van Holland

HRC vs RC Hoek v Holland begonnen iets later dan gepland omdat er nog wat (wedstrijd)shirts in Hoek van Holland bleken te liggen, maar na 8 minuten was het Ioan Davies die het ovaal voor HRC over de lijn bracht. David Weersma was nog niet op schot, de conversie werd gemist (5-0). In de 17de minuut werd de volgende Haagse try gescoord door Jordi Hop. Ditmaal schoot David op de paal (10-0). Niet lang daarna werd er door de Haagsche vanuit een lineout een maul opgezet en daaruit scoorde Victor Huurman try nummer 3. Deze keer trapte David Weersma de conversie wel tussen de palen. 17-0. In de 36 minuut komt er een slim balletje uit de naar Björn Dolman op de wing en scoort hij try no. 4. De conversie gaat opnieuw via David tussen de palen. 24-0. Björn had de smaak te pakken. In 38ste minuut drukte hij zijn tweede van de middag. De conversie ging net aan de verkeerde kant van de palen. Met 29-0 gingen de teams de rust in.

Waar HRC in de eerste helft het leeuwendeel van het balbezit en het spel had, liep het in de tweede helft minder voor de thuisploeg. In 52ste minuut scoorden de Hookers scoren tegen inclusief conversie 29-7. Dat gaf de bezoekers moed: in 60ste minuut scoorde RC Hoek van Holland  opnieuw. Ditmaal zonder de conversie 29-12. 5 minuten later kreeg HRC nog een try inclusief conversie tegen 29-19. Maar in de 75 minuut is het Lorenzo Groos die het tij keert en het ovaal na een schitterende interceptie onder de palen druk. Die conversie is een eitje 36-19. En hoewel Den Haag nog wel wat kansen kreeg, kwam het bord niet meer in beweging.