HRC verliest nipt van Eemland

HRC zette in de beginfase in op het kenmerkende snelle Haagse spel en speelde op de helft en een paar keer zelfs tegen de try line van de thuisploeg. Maar het zat niet mee. Eemland zette daar een voorwaarts pack tegenover waar de Haagse niet meteen een antwoord op had. Het evenwicht leek doorbroken te worden met een eerste penalty kick van HRC, maar deze werd gemist. De tweede in de 36ste minuut kickte Lorenzo Groos wel  tussen de palen. 0-3 en dat was ook de ruststand.

In de 7de minuut na rust kickte van David Weersma subliem cross field en kon Bas Michel de eerste try scoren en de conversie van David was ook goed. 0-10. Maar Eemland gaf geen duimbreedte toe en wist het evenwicht snel te herstellen met try en conversie 7-10. Weer een paar minuten later wist David Weersma de voordrong voor HRC toch iets te vergroten met een penalty kick 7-13. Maar dan incasseert David Anderson geel en wordt het van serieus spannen echt stressen voor de Haagse supporters. De teams zijn absoluut aan elkaar gewaagd en met een maan minder is de vrees dat het equilibrium verbroken wordt. De mannen van coach Hadley Jackson komen inderdaad zwaar onder druk en verdedigen 10 minuten als leeuwen, maar moeten tegen het einde van de straf in de 23ste minuut toch een try voor Eemland incasseren. De conversie is ook goed. 14-13. Met alle mannen weer binnen de lijnen komt eindelijk de Haagse backlijn op stoom en in de 29ste minuut scoort Siem Noorman een try en David Weersma verzorgd de conversie. 14-20. En dan valt er in de 34ste minuut nog opeens een ongelukkig gaatje in die zo standvastige Haagse muur en profiteert Eemland onmiddellijk met een try en conversie.

Eindstand 21-20.

Samenvattend: close match waarin Den Haag het geluk vandaag niet aan haar zijde had, maar wel heeft aangegeven dat het een team dat mee doet in de top.