Die Haghe begint zaalcompetitie met overwinning

Na de drie gespeelde zaalwedstrijden tijdens de Haagse Korfbaldagen voorafgaand aan de start van de zaalcompetitie, moest er worden afgereisd naar Tilburg om daar tegen K.V. Tilburg het zaalseizoen te openen.

Matig

Tegen het voor ons onbekende Tilburg begonnen de Kanaries matig aan de wedstijd en hadden het vizier zeker nog niet op scherp staan. Zodoende keek het na tien minuten tegen een 3-1 achterstand aan en moest er iets gaan gebeuren. Die Haghe schakelde naar een iets hoger tempo en dat resulteerde een paar minuten later in een 3-4 voorsprong voor de Hagenezen. Tilburg liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en scoorde maar liefst drie maal op rij en liep dus weg naar 6-4. Met nog tien minuten voor de rust wist Die Haghe dat het een spannende wedstrijd kon gaan worden, maar pareerde uitstekend door heel snel óók drie keer te scoren. Tot aan de rust bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden en door om en om te scoren leek het vlak voor rust 9-9 te worden. Tilburg wist echter, met nog maar twee seconden op de klok, door een prachtig afstandsschot toch met een 10-9 voorsprong de rust in te gaan.

Sterk

Vanaf de eerste minuut in de 2e helft was het Die Haghe die furieus uit de startblokken kwam. Met een strafworp, twee hele slimme aanvallen en een vrije worp stond het binnen vier minuten 10-13 en leek Tilburg enigszins op de knieën te gaan. Hoewel Die Haghe steeds een doelpunt mee scoorde, kroop de thuisploeg halverwege de 2e helft naderbij tot 16-18. Die Haghe had het verdedigend nu beter op orde en met nog vijf minuten te gaan, was het Nienke Hoogeveen met twee doelpunten die de wedstrijd met 17-21 in het slot gooide. Mede omdat Tilburg bij 20-22 een strafworp miste, konden de Kanaries de wedstrijd uitspelen en uiteindelijk met 21-23 de overwinning vieren.

Uitslagen

ONDO wist thuis niet te winnen van Vriendenschaar, die met 16-22 de winst pakte. RWA en Fortis deelden de punten (15-15) en Valto haalde uit bij en tegen HKV Ons Eibernest en won met 17-32.

Volgend weekend speelt Die Haghe thuis in de Sportcampus tegen RWA om 17.35 uur.