ADO Den Haag na roerige week in eigen huis onderuit tegen Roda JC

ADO Den Haag is woensdagavond in het Bingoal Stadion na een 0 – 0 ruststand met 0 –  1 onderuit gegaan tegen Roda JC.

Wat vooraf ging
 Na het gelijkspel afgelopen vrijdagavond in Velsen-Zuid tegen Telstar (0 – 0) en de verklaring van algemeen  directeur Edwin Reijntjes in een interview afgelopen maandag met Omroep West dat trainer Dirk Kuijt niet hoeft te vrezen voor ontslag is er afgelopen. dinsdag weer het nodige gebeurd bij de club. Reijntjes die naar aanleiding van een statement van Verheydt en Kishna dat ze onder de huidige omstandigheden het niet meer zien zitten om voor de club uit te komen en derhalve een transferverzoek hebben ingediend besloot de directeur beide spelers uit de selectie te laten verwijderen. Kuijt, liet na afloop desgevraagd weten dat hij Reijntjes had verzocht om toch over het tweetal te kunnen beschikken wat uiteindelijk ook het geval was.

1e Helft

De bezoekers begonnen goed aan het duel wat in de eerste minuten al resulteerde in wat mogelijkheden. Na een klein kwartier spelen was het doelman Hugo Wentges die zich onderscheidde  door een schot van Lennerd Daneels te keren. Nauwelijks één minuut later was het Amar Ćatić die met een steekpass Xander Severina wegstak die doelman Moritz Nicolas op zijn weg vond en de bal van richting veranderde waardoor Lennard Hartjes (huurling van Feyenoord) de bal weg kon werken. De thuisploeg met de Luxemburgse international Dirk Carlson in de ploeg was na ruim 25 minuten dicht bij de openingstreffer toen een kopbal van Thomas Verheydt uit een voorzet van Carlson maar net gekeerd kon worden door Nicolas in het doel van de Limburgers. Ook de Limburgers kregen hierna nog een grote kans in de persoon van Hartjes die goed werd bediend door Dylan Vente gelukkig voor de ploeg van Dirk Kuijt bewees Wentges weer zijn waarde door de bal nog net met zijn hand te toucheren waardoor de bal naast het Haagse doel verdween. Op slag van rust werd Xander Serverina in de diepte weggestuurd door Ćatić en dreigde alleen op de doelman van de gasten af te gaan maar een perfect uitgevoerde sliding van Ted van de Pavert voorkwam een achterstand voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel.

2e Helft

Met twee ongewijzigde ploegen werd er begonnen aan de tweede helft. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers door een schot van Daneels die gekeerd werd door Wentges waarop de bal bij van de Pavert belandde maar die kreeg zijn hoofd niet tegen de bal. Vlak hierna was het de thuisploeg die van zich liet horen via Silvinho Esajas die zijn schot knap gekeerd zag worden door de Limburgse doelman. Rond de 70e minuut slingerde Romano Postema de bal voor het Haagse doel waarna de bal via Esajas de lat van de Hagenaars teisterde en een corner tot gevolg had die overigens niets opleverde. Het venijn zat in de staart. Eerst was het Verheydt die in het vijf meter gebied een kans kreeg maar uiteindelijk pakte keeper Nicolas de bal op tijd. In de tegen aanval kreeg de thuisploeg het deksel op de neus doordat Denzel Hall zich bij de eigen achterlijn simpel liet foppen door invaller Terrence Douglas die de bal voorgaf waarna Hartjes de bal goed teruglegde op de topscorer van de KKD Dylan Vente die met een strak schot de 0 – 1 op het scorebord zette.

In deze stand kwam er ondanks de zes minuten blessuretijd geen verandering meer en krijgt ADO in deze jaargang nog twee keer de gelegenheid (11 december uit tegen Almere City en 16 december thuis tegen TOP Oss) om het jaar toch nog enigszins goed af te sluiten.