HRC wint van Castricum

HRC kwam in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen uit bij Castricum fris en goed uit de startblokken en had de eerste minuten de overhand. Na 3 minuten kickte David Weersma voor HRC een penalty tussen de palen (0-3).

Dat liet het thuisteam niet onbeantwoord en er volgde een fase waarin juist Castricum druk zetten met in de 7e minuut de eerste try van de wedstrijd als resultaat (met conversie 7-3).

Toen gebeurde er (in de 11e minuut) iets dat misschien wat on-Haags leek, maar HRC 1 heeft dit jaar ook een voorwaartse selectie die van wanten weet: uit een driving maul kwam de eerst Haagse try van Victor Huurman die David Weersma keurig converteerde (7-10).

Nadat er flink wat scrums voor de try-line van HRC werden gegeven en HRC sterk verdedigde, drukte Cas in minuut 24 uiteindelijk toch een try (14-10).

Maar HRC rook kansen en counterde direct. Siem Noorman zette HRC nog geen 2 minuten later weer nipt op voorsprong. (Er stond flink wind en David Weersma kreeg het ovaal met deze bries van uit de hoek niet tussen de palen 14-15)

HRC bleef druk zetten en dat resulteerde in minuut 38 in een derde Haagse try. Vanaf de zijlijn was het voor uw reporter uit het hoopje mannen niet af te leiden op wiens naam die kwam (14-20, geen conversie)

Na half time volgde – qua score – een iets rustigere fase die doorbroken werd door een serie penalty kicks. 18 minuten na rust mocht Castricum aanleggen en dat bracht de stand op 17-20. Maar na 23 minuten was het de beurt aan HRC en scoorde David Weersma 3 punten (17-23). Nog eens 8 minuten later volgde er weer een penalty kick voor HRC. David Weersma bleek goed op schot: 17-26.

Het slot-accord – in 38ste minuut – was een try met conversie voor het thuisteam (24-26) en hoewel HRC het in de laatste minuten even met een man minder moest doen (Bas Michel kreeg geel) werd de winst niet meer uit handen gegeven.