HGC D1 pakt punt in Tilburg

Foto archief Martin van Oostveen

Zonder Eva de Goede trad HGC aan bi het gepromoveerde Tilburg. De ploeg doet het prima in het hoofdklasse en maakte het HGC meer dan lastig en had lange tijd zicht op een overwinning op HGC.

In een ietwat gezapige eerste helft was het lang wachten op het eerste spektakel. Vlak voor rust werd een lange bal gespeeld die voor de stick van Julieta Jankunas kwam die in een 1 op 1 situatie met keepster Sofie ter Kuile geen moment twijfelde en niet faalde. 1-0 voor Tilburg en HGC moest in de achtervolging.

De goal was een wake up goal voor de Wassenaarse ploeg, er werd druk gezet en uit een van de aanvallen ontstond een strafcorner die voor Lola Riera tegen de paal werd geslagen.

Na rust een compleet ander, feller en dus leuker duel. De scheidsrechters moesten alle zeilen bijzetten en trokken diverse malen de gele kaart. HGC leek de arbitrage ietwat mee te hebben tot irritatie van het thuispubliek.

HGC voerde de druk op maar Keepster Maddie Hinch hield de Tilburgse ploeg in die fase overeind. Halverwege het laatste kwart was een strafcorner van Lola Riera haar toch te veel. 1-1 en er was nog tijd.

HGC ging op zoek naar de winnende treffer en Tilburg had stick, handen en voetbal nodig om HGC van het lijf te houden. Echter bleef de ploeg, zelfs een fase met negen vrouwen, overeind en kon het weer een prima resultaat bijschrijven.

30. Julieta Jankunas 1-0
47. Lola Riera 1-1 (sc)