Die Haghe beslist spannend duel in slotfase

De laatste speelronde van de veldcompetitie, voordat we overschakelen naar de zaalcompetitie, werd het publiek aan de Baambruggestraat onder heerlijke weersomstandigheden getrakteerd op een spannend duel tussen de nummer 2 Die Haghe en de nummer 3 Dindoa.

Scherp

Vanaf het eerste fluitsignaal begon Die Haghe zeer scherp aan de wedstrijd en nam na slechts anderhalve minuut spelen een 2-0 voorsprong. Het aanvalsvak van Dindoa begon ook scherp en na enkele minuten was het alweer gelijk. Het publiek ging er goed voor zitten en zag Die Haghe snel weer op een 4-2 voorsprong komen. Beide ploegen gingen er vol voor, maar na de 5-4 ging het niet meer zo vlot. De verdedigingen van zowel Die Haghe als Dindoa gaven veel druk en zodoende werd er tot aan de 16e minuut nog maar één keer gescoord door de thuisclub: 6-4.

Bij een stand van 9-7 wist Dindoa makkelijker de korf te vinden en nam het na maar liefst 3 scores op rij voor het eerst een voorsprong. De slotfase van de eerste helft was echter toch weer voor Die Haghe en zo kon het met een miniem verschil bij een ruststand van 11-10 even bijkomen van een enerverende eerste helft.

Strafworpen

De tweede helft begonnen beide ploegen nerveus aan de wedstrijd. Er was veel balverlies door slordige passing en te snel uitgevoerde aanvallen. Dindoa kon vanaf de strafworpstip op gelijke hoogte komen maar miste deze kans. Aan de andere kant kreeg Die Haghe via een strafworp de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar ook deze werd gemist. Gedurende de 2e helft waren de heren arbiters zeer vrijgevig met strafworpen en vrije worpen, wat irritatie aan beide kanten deed oplopen. Dit kwam het spel niet ten goede.

Na een goede fase van de Kanaries kwam het halverwege de tweede helft voor het eerst drie punten los van Dindoa te staan. Zij gaven echter niet op, vochten zich terug in de wedstrijd en met nog zes minuten te gaan was het met 16-16 weer gelijk.

Slotfase

In de spannende slotfase was het Sander Snaphaan die het verschil voor Die Haghe maakte en met twee treffers het verschil bracht. Het gat was geslagen en Die Haghe wist met nog één keer scoren deze spannende ontmoeting definitief binnen te halen. Zo eindigde deze mooie wedstrijd in 19-16.

Stand

Zoals verwacht had KVS geen problemen met Tweemaal Zes en is koploper met 3 punten voorsprong op Die Haghe. SKF volgt daar weer achter op 3 punten. Dindoa staat nu 4e en heeft Antilopen op 2 punten in de nek hijgen. Pernix heeft de stijgende lijn echt te pakken en heeft de laatste 3 wedstrijden niet meer verloren en is De Meeuwen nu voorbijgestreefd. Tweemaal Zes is de rode lantaarndrager en zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

De teams gaan zich nu opmaken voor de zaalcompetitie. Voor Die Haghe betekent dit allereerst de deelname aan de Haagse Korfbaldagen. Hopen daar ook te kunnen schitteren, maar het is in ieder geval een mooie voorbereiding op de eerste zaalcompetitiewedstrijd op 26 november.