BC Drop Shot doet goede zaken in Hoorn

Dick Payama

Zaterdag 8 oktober toog een voornamelijk Nederlands BC Drop Shot 1 naar Hoorn voor de confrontatie tegen de plaatselijke trots Hoornse BV 1.

Coaches Dicky Palyama en Paul de Graaf mochten alleen Ciar Pringle als buitenlandse speler begroeten naast Jaymie Laurens, Novi Wieland en Lars Kros en Kaylee van der Wiel als invalster.

Novi Wieland

Dicky en Ciar beten het spits af in de herendubbel tegen Joey Muns en Robin Mesman. De eerste game ging nog wat onwennig bij de Dropshotters, maar in de tweede game wisten ze al snel afstand te nemen en via 16-21 en 12-21 het eerste punt binnen te slepen. Op baan 2 vormde Jaymie het damesdubbel met Kaylee. In de eerste game had het ervaren duo Mireille van Daal en Jessica Ottenhof niet al teveel moeite om de game te pakken, maar Jaymie en Kaylee gingen elkaar beter aanvoelen en pakten met goed spel de tweede game. In de derde game ging het lang gelijk op, maar op het eind deed de ervaring het Hoornse duo alsnog de winst te pakken: 21-13, 15-21 en 21-17. Tussenstand 1-1.

Lars Kros en Kaylee van der Wiel

Lars Kros had alleen de eerste game veel weerstand van Robin, maar in de tweede game gaf Lars flink gas en liet Robin moedeloos achter: 17-21 en 7-21. De wedstrijd van Novi had een vergelijkbaar verloop. Simone Hermsen gaf in de eerste game goed tegenspel, maar kwam er in de tweede niet meer aan te pas: 18-21 en 8-21. Tussenstand 1-3.

Dicky vond in Dave Veerman een taaie tegenstander tegenover zich. Bij elke tussensprint van Dicky wist Dave toch weer terug te krabbelen. Maar uiteindelijk stond Dicky in beide games aan het eind aan de goede kant van de score: 16-21 en 17-21. Op baan 2 wist Jaymie de eerste game redelijk eenvoudig te winnen, maar in de tweede game gaf Mireille veel meer weerstand en kon lang aanhaken. De winst ging toch naar Jaymie met 12-21 en 17-21, waardoor na de singles de tussenstand 1-5 was.

Op baan 1 stonden Ciar met Novi tegenover Joey en Simone. Met de powerslagen van Ciar wisten Joey en Simone zich weinig raad mee en Novi kon daarbij goed voorbereidend werk afleveren. Met 10-21 en 15-21 ging het punt naar BC Drop Shot. Op de andere baan vormde Lars net als tegen VELO een duo met Kaylee. Zouden ze de stunt van vorige week weten te herhalen tegen het geroutineerde duo Dave en Jessica? Het antwoord was: Ja. Coach Paul de Graaf kon rustig achterover leunen, want Lars en Kaylee volgden goed de aanwijzingen op en werkten goed samen, waarbij Lars weer zijn atletisch vermogen demonstreerde en steeds meer laat zien een goede mixspeler te zijn. Met goed spel nam het Drop Shot duo al snel een ruime voorsprong en met 10-21 sleepten ze de eerste game binnen. De tweede game deden Dave en Jessica er nog van alles aan om het tij te keren, maar toch ging ook de tweede game naar Lars en Kaylee: 16-21.

Met de 1-7 overwinning doet BC Drop Shot goede zaken richting plaatsing voor de Kampioenspoule. Met nog wedstrijden tegen Smashing, Roosteren en concurrent Amersfoort voor de boeg, zal vooral bij de wedstrijd in en tegen Amersfoort de eindstand wellicht doorslaggevend zijn voor wie zich bij de bovenste 5 plaatsen meldt en wie in de onderste helft moet plaatsnemen. We gaan het zien op 29 oktober om 19.00 uur in Amersfoort.