ADO Den Haag vrouwen kansloos onderuit tegen Ajax vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag ontvingen zondagmiddag in het Bingoal Stadion de Ajax vrouwen waar in de Amsterdamse selectie een aantal oud-ADO speelsters rondlopen (Noordam, Grant, Pelova,  Bakker). Na een 0 –  1 ruststand trokken de bezoekers met 0 – 3 aan het langste eind. Na rust moest de ploeg van trainer Sjaak Polak vijfendertig minuten met een man minder spelen na direct rood voor aanvaller Jaimy Ravensbergen, waarbij de kleur van de kaart op z’n minst twijfelachtig genoemd mocht worden.

De Haagse vrouwen waren de competitie goed begonnen met twee overwinningen en één gelijkspel (PSV uit eindigde in 1 – 1).

1e Helft

Vanaf de aftrap namen de bezoekers duidelijk het heft in handen. Hoewel het overwicht van de Amsterdamse vrouwen groot was viel pas na ruim een kwartier het eerste gevaar te noteren via spits Romée Leuchter maar haart inzet werd geblokt door Daniëlle Noordermeer. Een minuut later viel dan toch de openingstreffer door diezelfde Leuchter die de bal achter Brabara Lorsheyd schoot na goed voorbereidend werk van Tiny Hoekstra. Na die achterstand probeerde de thuisploeg op de counter er af en toe uit te komen en dat was zo’n tien minuten voor rust ook het geval toen Liz Rijsbergen doorbrak maar zij zag haar schot uit de benedenhoek getikt worden door Lize Kop wat een corner betekende die verder niets opleverde. Met de 0 – 1 zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Het eerste wapenfeit was na ruim vijf minuten toen Chasity Grant die één op één kwam te staan met Lorsheyd waarbij de Haagse doelvrouw een geweldige redding in huis had en haar ploeg op dat moment nog in de wedstrijd hield. De vierenvijftigste minuut was bepalend voor het restant van de wedstrijd toen er een akkefietje ontstond tussen Ajax centrum verdediger Lisa Doorn en spits Jaimy Ravensbergen wat ontaarde in over en weer duwwerk. Scheidsrechter Kuiper trok toen de stofwolk was opgetrokken direct rood voor de Haagse speelster en liet het bij een gele kaart voor de Ajax verdediger, waar tweemaal rood of geel op z’n plaats was geweest. Na dit voorval werd het voor de thuisploeg helemaal een hels karwei om überhaupt nog een resultaat uit de wedstrijd te halen. Ruim tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing door een afstandsschot van Leuchter (0 – 2) waar Lorsheyd zich op verkeek. In de tachtigste minuut was de residentie ploeg dicht bij een tegentreffer maar het schot van invaller Susanna Vanessa werd knap uit de benedenhoek getikt door keepster Kop. Dat vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Sherida Spitse er nog 0 – 3 van maakte was louter en alleen nog voor de statistiek. De international zag Lorsheyd te ver voor haar doel taan en schoot vanaf een meter of vijftig de bal over de ADO keepster in de goal. Door deze eerste nederlaag in de competitie nemen de Haagse vrouwen in de Azerion Eredivisie nu de vierde plaats in met zeven punten uit vier gespeelde wedstrijden.

Eerstvolgende wedstrijd

Komende zaterdag (22 oktober) gaan de Haagse vrouwen op bezoek bij debutant Fortuna Sittard, aanvang: 14.00 uur.            Karakteristieken

ADO Den Haag – Ajax :   0 – 3   (0 – 1)

Scoreverloop : 19e min. 0 – 1 Leuchter, 78e min. 0 – 2 Leuchter, 85e min. 0 – 3 Spitse

Gele kaarten : Doorn, Leuchter (Ajax)

Rode kaart : Ravensbergen (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Björn  Kuiper

Toeschouwers : 1.564

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk (67/Susanna), Noordermeer, Nelemans, v.d.Velde (68/Stoop), Ravensbergen, Douma, Rijsbergen (77/ v.Raay), IJzerman (68/Viehoff), V.Oosten, v.d.Wal 74/Raaijmakers)

Opstelling Ajax :  Kop,Doorn, Verhoeve (67/Weerden), Leuchter, Spitse, Garant, Hoekstra (67/Bakker), Sabayo (73/Noordam), Pelova (89/v.Gool), Sanders, zKardinaal

Foto’s: Ashton Tokromo