Eerste contract voor Dankelman en Balfoort

Laura Dankelman en Wendy Balfoort hebben op maandagmiddag hun eerste contract getekend in het Bingoal Stadion. Beide speelsters komen over van het Beloftenelftal van ADO Den Haag Vrouwen. De verbintenis van Dankelman loopt tot medio 2024, Balfoort tot 2023.

Balfoort maakte haar officiële debuut in de Eredivisie Vrouwen op 5 december 2021 in Enschede (4-4). Een week later volgde het debuut van Dankelman in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam (4-2).Eerste contract voor Dankelman en Balfoort

Dankelman vertelt vol enthousiasme over haar eerste contract: ‘’Ik ben mega trots om dit jaar de overstap naar het eerste te maken. Ik heb er enorm veel zin in.’’

Balfoort sluit zich aan bij de woorden van haar ploeggenoot en laat weten blij te zijn met de kans die zij heeft gekregen: ‘’Ik ben trots dat ik de stap naar het eerste elftal mag maken en er helemaal klaar voor om alles te geven.’’

Technisch Manager, Annabel Toorenburg, is verheugd dat er wederom twee speelsters uit eigen jeugd de overstap naar het eerste elftal hebben kunnen maken: ‘’Met Dankelman (verdedigster) en Balfoort (aanvalster) is het vlaggenschip op verschillende linies, twee talenten rijker. We kijken ernaar uit om deze meiden te zien groeien en hopen hier een belangrijke rol in te kunnen spelen.’’

Fotografie Eric de Wit
Bron GirlPower radio